Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Klaps til den danske mælkemafia....

 

Sundhed

Sider: 1 2 > >>
Bibbi
Forum-indlæg: 879
Opskrifter: 8
Område: Østjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 18/12 2008 21:22 | Indlæg redigeret den: 18/12 2008 21:37

ENDELIG modsiges og betvivles mælkemafiaen i DK officielt og i fuldt dagslys....

http://politiken.dk/debat/kroniker/article614990.ece

JensD
Forum-indlæg: 2350
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 18/12 2008 23:33

"......Sundheds- og Fødevarestyrelsen(...) advarer imod bøger, der blandt meget andet anbefaler, at man dropper mælken........."

Morten Mauritson glemmer lige at fortælle, at det er hans egne bøger som de advarer imod. Jeg synes det er godt at der kommer sådan nogle artikler, men det havde været bedre, hvis de var skrevet af mennesker som var uvildige og ikke selv havde økonomiske interesser i sagen.
Bibbi
Forum-indlæg: 879
Opskrifter: 8
Område: Østjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/12 2008 06:55 | Indlæg redigeret den: 19/12 2008 07:42

Jeg synes bestemt ikke artiklen virker partisk....Desuden er det jo et faktum at Sundheds- og Fødevarestyrelsen advarer mod at droppe mælk! Men hvorfor?? Der er intet ernæringsmæssigt argument for at anbefale mælk....


JensD
Forum-indlæg: 2350
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/12 2008 11:13

Jeg vil også gerne have flere undersøgelser som dokumenterer at vi ikke har brug for mælk, men Morten Mauritson er ikke en troværdig kilde, da han har en økonomisk interesse i sagen.

For nogle uger siden var der en anden artikel i Politiken, om nogle forskere der har fundet ud af at vi kun kan tåle mælk fordi vores gener muterede for 10.000 år siden og udviklede et ekstra enzym.

Det synes jeg er utrolig spændende, da jeg ser det som et bevis for at vi IKKE har brug for mælk. Vi kan ganske vist tåle det, men det er altså ikke naturligt for mennesker at drikke mælk. Det må jo også betyde, at vi før denne genmutation har fået vores behov dækket på anden vis. Når vi kunne dengang, så kan vi vel også i dag. ;)

http://politiken.dk/videnskab/article602672.ece
Moonie
Forum-indlæg: 1495
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Dato: 19/12 2008 14:14

Spændende læsning
Tamaswini
Forum-indlæg: 1675
Opskrifter: 8
Område: KBH
Dato: 19/12 2008 14:51 | Indlæg redigeret den: 19/12 2008 14:52

Enig med Jens i at Morten M. ikke er helt så troværdig.

Artiklen er stadig cool, og det er dejligt at der faktisk ER nogle der tager kampen op mod et så forkert kostråd som at vi alle har brug for en halv liter mælk om dagen!
DDB
Forum-indlæg: 298
Område: KBH
Dato: 19/12 2008 17:24

Jeg kan egentlig ikke se, hvorfor den ikke er troværdig??
Han kan jo ikke tjene penge ved, at der ikke bliver solgt mere mælk!
Han og hans kone kan kun tjene penge ved, at folk køber deres bøger..
Nu bliver artiklen/indlægget også skrevet sammen med Christina Warrer Schnohr... ikke ham alene.

Måske kan der komme lidt mere debat og opmærksomhed omkring det, fordi en 'kendt' forfatter og en Ph.d studerende i folkesundhedsvidenskab råber lidt mere op omkring emnet!
Vi er jo mange, som mener, at mælk sagtens er noget, man kan leve uden - og have det fantastisk!

En ret interessant artikel - men om sundhedsstyrelsen vil ændre deres 'politik' ang. mælk foreløbigt, tvivler jeg (desværre) på :(
Bibbi
Forum-indlæg: 879
Opskrifter: 8
Område: Østjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 19/12 2008 20:35

Helt enig Thinka!

Mht. Sundhedsstyrelsen går der nok laaaang tid før de ændrer noget som helst - de er vist ret tunge og konservative at danse med....

Pernille
Forum-indlæg: 283
Opskrifter: 8
Område: Andet
Dato: 22/12 2008 17:42

- køernes hævn for at vi stjæler deres børns mad og gør dem kunstige gravide + alt det andet vi udsætter dem for..................
Bibbi
Forum-indlæg: 879
Opskrifter: 8
Område: Østjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 22/12 2008 18:07

He he Pernille.....what goes around comes around..... ;)
Leif Varmark
Forum-indlæg: 3649
Område: Sjælland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 24/2 2009 12:36

Hej venner!

Her kommer et lille uddrag af statistikken (www.foodcomp.dk). Listen er god at have, når nogen påstår, at man bliver underernæret, hvis man kun spiser plantemad og ikke drikker komælk.

• Komælk indeholder ingen antioxidanter

• Komælk indeholder ingen phytokemikalier

• Komælk mangler de essentielle Omega-3-fedtsyrer.

• Der er kun lidt af den essentielle Omega-6-fedtsyre Linolsyre. Der er dobbelt så meget i gulerod, 10 gange så meget i rugmel, grahamsmel, majsmel, avocado og knækbrød, 24 gange så meget i havregryn, 77 gange så meget i olivenolie, 100 gange mere i sojamel og 340 gange så meget i pinjekerner og valnødder.

• Halvdelen af komælks (sødmælks) energi kommer fra fedt (fedtenergiprocent: 49,80). Der er ca. 2,5 gange så meget mættet fedt som umættet.

• Der er ingen stivelse, og af sukkerarter er der laktose, som ikke kan tåles af 75 % af verdens befolkning og som kan give alvorlige gener (laktoseintolerens) hos resten.

• Der er ingen kostfibre i mælk.

• A-vitamin er der ikke særligt meget af. Der er 27 gange mere i gulerod, 14 gange mere i grønkål, 11 gange mere i spinat, 8 gange mere i forårsløg, 5 gange mere i bladbede, 4 gange mere i hovedsalat, 2,5 gange mere i tomat og dobbelt så meget i kinakål. Der er også mere i savoykål, broccoli og svesker.

• Thiamin (B1-vitamin) er der ikke særligt meget af. Der er 21 gange mere i sojabønner og cornflakes, 14 gange mere i parboiled ris, 12 gange mere i kikærter og linser, 10 gange mere i hvide bønner, 7 gange mere i grønærter og 3 gange mere i grønkål.

• Riboflavin (B2-vitamin): mere i f.eks. sojabønner, grønkål, champignon, dild, kørvel og persille samt nødder og frø.

• Niacin (B3-vitamin): 8 gange mere i brune bønner, 7 gange mere i linser, champignon og gule ærter, 5 gange mere i grønkål, 3 gange mere i pastinak og havregryn og mere end dobbelt så meget i de fleste kornsorter samt mere i nødder, frø og krydderurter.

• Folat: 25 gange mere i sojabønner, 22 gange mere i broccoli, 20 gange mere i hvide bønner, cornflakes og spinat, 14 gange mere i blomkål, asparges og endiviesalat, 10 gange mere i knækbrød, 9 gange mere i avokado og rødbede, 8 gange mere i porre, 6 gange mere i grønne bønner og grønkål og 5 gange mere i franskbrød.

• C-vitamin er der meget lidt af. Der er 257 gange så meget i persille, 159 gange så meget i rød peberfrugt, 151 gange så meget i solbær, 64-141 gange så meget i forskellig slags kål, 51 gange så meget i appelsin, 45 gange så meget i spinat, 41 gange så meget i ribs, osv.: blåbær, grønært, persillerod, purløg, stikkelsbær, kartoffel, porre, romainesalat, tomat, agurk, æble, bladselleri, gulerod...

• D-vitamin findes kun i animalske produkter, og her er mælk den ringeste kilde.

• E-vitamin er der meget lidt af. Der er dobbelt så meget i kirsebær, blomkål, bladselleri og salat, 6 gange mere i en lang række frugt og bær plus gulerod, peberfrugt og tomat, 10 gange mere i selleri, majs, rosenkål, ribs og citron, 30 gange mere i rød peberfrugt, spinat, kørvel og kikærter, 60 gange mere i grønkål og brombær, 90 gange mere i hørfrø, 236 gange mere i sojamel og mandler og 556 gange mere i solsikkekerner.

• K-vitamin er der ikke noget af i mælk.

• Kun ca. 30 % af mælkens kalk kan optages af mennesker. Du får langt mere kalk ved at spise forskellige kålsorter, bønner, nødder og frø.

• Jern: Mælk indeholder intet jern.

• Zink: Mælk indeholder kun lidt zink. Der er 19 gange mere i sesam- og hørfrø, 8 gange mere i linser og havregryn, 7 gange mere i rug, hvede og mungbønner, 4 gange mere i ris, majs og persillerod og dobbelt så meget i hvidløg, spinat, endiviesalat, grønærter og rødbede. Der er også mere i avocado, grønkål, rosenkål, svesker og brombær.

• Jod: Mælk har rimeligt højt indhold af jod. Af vegetabilske fødevarer ligger kun hvede og rug lidt højere. Det skal dog bemærkes, at Kombu-tang indeholder 2155 gange så meget jod som mælk.

Hvis der er nogen, der ikke tror på dette her, kan de meget nemt gå ind på foodcomp og kontrollere tallene.

Dette var de »gode« stoffer, men jeg arbejder også på en liste over de virkeligt usunde og farlige stoffer, som komælk indeholder. Den liste kommer i næste uge og bliver desværre lidt længere...

Hilsen Leif

WilloSoF
Forum-indlæg: 65
Område: KBH
Dato: 24/2 2009 13:16

WoW...bliver mere og mere glad for at jeg IKKE drikker mælk! :D
Bibbi
Forum-indlæg: 879
Opskrifter: 8
Område: Østjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 24/2 2009 13:34

Kan da lige supplere med dette lille hyggelige link:

http://www.komaelk.dk/

Snyn
Forum-indlæg: 253
Opskrifter: 6
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 24/2 2009 18:17

Wee:) dejligt at der bliver sat fokus på det, håber der kommer endnu mere med tiden.

Bibbi - godt link, men mener der også er et på engelsk om mælk, nogle der kan huske hvad det er?
Maria-diætist
Forum-indlæg: 329
Opskrifter: 10
Område: KBH
Dato: 24/2 2009 20:17

www.milksucks.com
Sally
Forum-indlæg: 341
Opskrifter: 3
Område: Sjælland
Dato: 24/2 2009 20:56

Jeg ved godt jeg har sagt det før, men er der nogen gode undersøgelser om mælk af specialister der ikke er "vegan-fanatikere" (som jeg altid får stukket i hovedet) ? :)
Leif Varmark
Forum-indlæg: 3649
Område: Sjælland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 25/2 2009 08:24

Hej Mannequin

De der kød-fanatikere, de er ikke interesserede i »gode« undersøgelser af mælk. De er kun interesserede i at mobbe dig. Der er hundredvis af gode undersøgelser om mælks skadelige virkninger, og de er lavet af ganske almindelige og kedelige forskere over hele verden.

Professor T. Colin Campbell, som stod i spidsen for verdens største ernæringsundersøgelse, »The China Study«, voksede op på en traditionel amerikansk mælkefarm. Det kom fuldstændigt bag på ham, at hans forskningsresultater afslørede, at det var kasein i komælk, der var den udløsende faktor for leverkræft.

Da Professor i geokemi, Jane Plant, efter sit femte udbrud af brystkræft besluttede sig for at bruge sin videnskabelige uddannelse til at finde alternative behandlingsmuligheder, anede hun ikke, at hun ville havne ved mælk. Hun holdt op med at spise og drikke kød og mælk og kurerede derved sig selv.

Dr. John McDougall, fik som 18-årig et hjerteanfald. Han begyndte at studere medicin og fik praksis på Hawaii. Her opdagede han, at nye immigranter fra Kina og Japan havde langt færre kroniske sygdomme end tredje- og fjerdegenerations immigranter. Han begyndte at behandle sine patienter med asiatisk inspireret plantekost med et minimum af mælk og kød, og de blev raske.

Dr. Caldwell B. Esselstyn var som ung olympisk guldmedaljevinder og blev kirurg i den amerikanske hær under Vietnam-krigen. Han nåede helt til tops i den medicinske verden som hjertekirurg, inden han blev klar over, at den traditionelle behandling med medicin og kirurgi ikke hjalp. Han begyndte så på egen hånd at genlæse den videnskabelige litteratur om emnet og udviklede en fedtfattig, plantebaseret kostplan for sine patienter. Det hjalp.

Det er forskningen, der gør forskerne til vegetarer eller veganere. Det er ikke en flok vegetarer, der beslutter sig for at blive forskere for at undergrave samfundet.

Hilsen Leif
Bibbi
Forum-indlæg: 879
Opskrifter: 8
Område: Østjylland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 25/2 2009 12:09

Tak Leif :D
Snyn
Forum-indlæg: 253
Opskrifter: 6
Område: KBH
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 25/2 2009 19:11

Tak Maria!:)
Leif Varmark
Forum-indlæg: 3649
Område: Sjælland
Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 2/3 2009 16:37

Hej igen her!

Som supplement til listen over den ringe næring, der findes i mælk (se mit indlæg ovenfor af 24. februar), kommer her en liste over nogle af de mange skadelige stoffer, der findes i mælk.

Listen er fra Jane Plants bog: »Dit liv i dine hænder«, 2008, side 327-328. Jane Plant er tidligere professor i geokemi og kurerede sig selv for brystkræft ved at holde op med at spise kød og drikke mælk. (De fremhævede stoffer er behandlede mere indgående i bogen. Alle stoffer er forsynet med notehenvisninger til videnskabelige undersøgelser.)

»Nogle af de vækstfaktorer, hormoner og peptider, der findes i mælk, er følgende:

• Bombesin (et neuropeptid). Mælk indeholder både bombesin og GRP (et bombesidlignende peptid). Bombesinindholdet i mælk er tre gange højere end i blod, og GRP og bombesin har været medvirkende til brystkræft og prostatakræft.

• GRP (gastrin-frigørende peptid).

• Substans P (en neurotransmitter), der forøger blodkarrenes gennemtrængelighed og stimulerer histaminsekretionen, hvorved der sker allergiske reaktioner.

• CGRP (calcitonin gen-relateret peptid, også en neurotransmitter).

• IGF-I og IGF-II (insulinlignende vækstfaktorer). IGF-I og IGF-II er temmelig resistente mod nedbrydning ved enzymer. De virker både brystkræft- og prostatakræftfremkaldende.

• EGF (epidermal vækstfaktor). Ligesom IGF er EGF temmelig modstandsdygtig mod nedbrydning ved enzymer. EGF fremmer udviklingen af brystkræft og prostatakræft og er den første vækstfaktor, som man har påvist bliver optaget i blodet gennem tarmvæggen. Den bør absolut undgås af personer, der har tumorer med forøget forekomst af HER-2-protein. EGF har været medvirkende til androgenuafhængig prostatakræft.

• NGF (nervevækstfaktor).

• Østrogen. Der er særlig bekymring for østrogenindholdet i komælk (se efterfølgende).

• Prolaktin. For at være i stand til at amme er kvindekroppen indrettet til at kunne klare en midlertidig forøget prolaktinproduktion. Det er mandekroppen ikke, og prolaktinproducerende tumorer hos mænd er derfor større, mere aktive og modstandsdygtige mod behandling. Prolaktin fremmer udvikling af bryst- og prostatakræft.

• PRP (prolaktin-frigørende peptid).

• LHRH (eller GnRH), stimulerer sekretionen af LH og FSH.

• Progesteron.

• Peptid YY.

• Peptid histidin-metionin.

• Neuropeptid Y (stimulerer appetitten).

• TRH (stimulerer THS-sekretionen). TRH stimulerer prolaktin- og væksthormon-sekretion gennem T3.

• TSH (stimulerer sekretion af stofskiftehormonerne T3 og T4).

• T3 (triiodotyronin). T3 forøger antallet af østrogenreceptorer, så østrogenpåvirkningen forstærkes.

• GHRF (væksthormon-frigørende faktor). GHRF stimulerer væksthormoner og dermed IGF-I og IGF-II-sekretionen.

• ACTH (regulerer hydrokortison-sekretionen).

• Neurotensin.

• Hydrokortison

• Insulin (regulerer blodets indhold af glukose).

• Beta-endorfin (smertestillende peptidhormon).

For at få det fulde udbytte af denne liste må man læse Jane Plants bog. Den kan købes i enhver boghandel eller lånes på biblioteket. Bemærk, at Jane Plant koncentrerer sig om kræft. Der er mange andre stoffer i mælk, som relaterer sig til mange andre sygdomme. Men jeg orker lissom ikke at gennemgå dem alle sammen. Jeg er for længst overbevist...

Ingen kød. Ingen mælk. Ingen ost. Ingen æg. Masser af grøntsager. Masser af frugt. Masser af bønner. Masser af nødder og kerner. Plus 2 liter vand!

Hilsen Leif
Sommerkursus uge 28: Musik, Mad, Miljø. http://www.balladeskolen.dk
Sider: 1 2 > >>