Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Fakta om Vegetarisme

 

Sundhed

Sider: 1 2 3 > >>
Angel Wannabe
Forum-indlæg: 24
Område: KBH
Dato: 17/8 2007 07:05 | Indlæg redigeret den: 25/8 2007 11:41

Fra ; http://www.dyrenesret.dk/122.htmFAKTA OM VEGETARISME


Vegetarisme handler om langt mere end madopskrifter, det er en livsstil, som bygger på respekt for: MENNESKER, DYR OG MILJØ.

I en verden hvor mennesker dør af SULT – 13 millioner børn under fem år dør hvert år af sult – anvendes over halvdelen af verdens kornproduktion til opfedning af slagtedyr.

Nedsatte amerikanernes deres kødforbrug med bare 10%, ville der frigives så meget vegetabilsk protein (som nu ædes af slagtedyr) at det kunne brødføde 60 millioner mennesker.

90% af vestens markarealer anvendes direkte eller indirekte til at dyrke foder til slagtedyr.

På en hektar jord kan der dyrkes 10.000 kg kartofter, men der kan kun produceres 82 kg kød. 800 millioner mennesker får ikke nok at spise. Der anvendes 5 kg vegetabilsk protein (dvs. majs, bønner, korn m.m.) for at producere 1 kg kyllingekød. Der anvendes 7,5 kg vegetabilsk protein for at producere 1 kg svinekød.

Der kræves 95 l vand for at producere 1 kg hvede – der kræves 9.500 l vand for at producere 1 kg kød.

Det amerikanske Miljøforsknings Institut "World Watch" taler om TRUSLEN fra det voksende antal mennesker og husdyr, der i verden truer det globale miljø i form af: 1) afskovning 2) overgræsning og 3) forurening.

DYREVÆRN: Vegetarisme er en vigtig del af dyrebeskyttelsen – på verdensplan slagtes 10.000 dyr i minuttet.

Den industrielle høne lægger ca. 300 æg om året – oprindeligt lagde en høne 150 æg på et år. I dag opnår en slagtekylling en vægt på 1400 gram på kun 32 dage – oprindeligt var en kylling 80 dage om at opnå samme vægt. Danske malkekøer giver i dag 8-10.000 liter mælk om året – oprindeligt gav en ko 1000 liter mælk på et år. I dag føder en so 23 smågrise pr. år – oprindeligt fødte en so 6 unger pr. år. På kun 4,5 måneder opnår den industrialiserede gris en vægt på 90 kg – oprindeligt gik der 16 måneder osv.SUNDHED: Flere og flere mennesker vælger i dag at leve uden kødprodukter. Alene i England er der 4,5 millioner vegetarer. Vegetarisk kost indeholder i gennemsnit mere fiber, flere vitaminer og mineraler og mindre fedt samt den rette mængde protein sammenlignet med kødkost.

Kød er den spise, som indeholder flest giftrester. Kødets andel af gift udgør 55% i amerikanernes kost. Mejeriprodukternes andel udgør 23%, frugtens andel er 6%, grøntsagernes andel er 4% og kornets andel udgør 1%. Kødspisende kvinder har 35 gange så højt giftniveau i deres brystmælk som kvinder, der lever vegetarisk. Kvinder som dagligt spiser kød, har 4 gange større risiko for at få brystkræft end kvinder som lever vegetarisk.

Dyrisk fedt øger risikoen for kræft i tyk- og endetarm. Frugt og grønt mindsker risikoen for at få kræft i mavesækken, lunger og i tyk- og endetarm.

Gennemsnits amerikaneren (som spiser 112 kg kød pr. år) har en risiko på 50% for at dø af hjerte-kar-sygdomme, vegetaren har en risiko på 15% og veganeren, som slet ikke spiser animalske produkter har en risiko på kun 4% for at dø af en hjerte-kar-sygdom. Til sammenligning spiser en gennemsnits dansker 105 kg kød pr. år.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Se evt. også ; http://vegetarianaction.org.au/Refs/RFHunger.htm
soluis
Forum-indlæg: 108
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 17/8 2007 07:11

Angel, you are my hero.

Sådan, ville ønske et oplæg som dette kunne komme i morgen tv eller i nyhederne. Hvad skal der til før det bliver taget alvorligt, lyttet til, ændret på, gjort noget ved samt oprigtigt følt.?

Hvad kan man gøre mere end det vi gør.?
soluis
Forum-indlæg: 108
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 17/8 2007 07:15

mere end det vi gør?

Udover at være veganer, åbenlyst at tale om mit valg når folk spørger ind, gå vegansk klædt, aldrig bruge rengøringsmidler, make-up, håndsæbe, shampo, m.m. der er testet på dyr, hjælpe og støtte anima.dk, betalt kontigent til forsøgsdyrernes værn, behandle alle dyr med respekt og ligeværdighed, sætte edderkopper udenfor (gælder også myg).

Jeg vil gerne ændre mere da føler detr går for langsomt,- set fra dyrernes side. Hvor mange flere må lide, føle angst, undertrykkes, ydmyges før vi stopper og vågner.?????
Moonie
Forum-indlæg: 1495
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Dato: 20/8 2007 21:22

Fakta? Hvor er kilderne til alle de tal? Det er skønlitteratur, ikke fakta.

soluis
Forum-indlæg: 108
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 21/8 2007 09:04

FAKTA, hvad snakker du om.? Hvilken virkelighed lever du i.?

Hvor mange mennesker er der på jorden.?

Hvor mange spiser gris, ko, kylling osv samt drikker mælk, spiser burhønsæg, ost og smør i din skole, på dit arbejde, i din familie, dine venner, dine naboer? Hvor tit gør de det.? Hvor mange gange i løbet af en dag, en uge, en månede, et år osv...

Hvor mange kiosker, bagerer, købmænd (lokal brugsen), cafeer, restauranter har ikke kødprodukter.?

Hvor mange høns, grise, køer ser du dagligt. Hvor er de henne.? Ok, der ses af og til 8 køer på hver tiende skallede mark.

Hvor mange i den vestlige verden må vente på kød eller gå sulten i seng fordi der ikke er nok.?
Hvor tit spiste dine olde forældre kød.? Hvor tit så de en høne, en gris og ko.?
Hvor mange mennesker var der dengang.

Hvor mange går på fast food restauranter.?
Hvor mange okser er der sådanne steder hvis kødet atter kunne samles til levende væsner.?
Hvor mange må selv hugge hovedet af en høne.
Hvor mange jægere har en tom køleboks hvor der ikke er indkøbt kød fra brugsen.?

Mangler nogen du kender kød, mælk, ost, æg osv..Eller kender de til at mangle.?
Hvor er alle leverandørerne (køerne, grisene, hønsene m.f.).? Har de nogen sinde fri.? de må da havde voldsomt travlt med den store efterspørgsel, eller hvad. Jeg ser dem ihvertilfælde ikke så tit så de må da lave et eller andet i det sjulte, eller er det bare mig der fantaserer.? De får nok hjælp og støtte af de rare mennesker, tror du ikke.? For så kan de jo bedre leverer varerne, ikke sandt.

Jeg vil meget gerne have nogle fakta fra din verden da den lyder mere tiltalende.

Angel Wannabe
Forum-indlæg: 24
Område: KBH
Dato: 21/8 2007 14:41


Ja, det kunne være ret morsomt med nogle flere modstridende anti-vegetar "dokumentationer" og atter "dokumentationer" fra Moonies Verden af, ha ha...


;)
TheOldMe
Forum-indlæg: 420
Område: KBH
Dato: 21/8 2007 15:57

Ja, altså de angiver nogle bøger og sådan inde på deres hjemmeside, men de kunne godt lave nogle små tal ud fra informationerne, og så forneden skrive hvor de har oplysningerne fra til tilsvarende tal. I en kritisk verden så er man næsten nødt til at have kildeoplysninger med ret ofte.

Men, det er rigtigt som (hm kan ikke huske hvem der skrev det) skrev, hvor ofte ser du køer, kyllinger og grise gå rundt på marker og spise græs, og alle de andre ting hun skrev. Det siger en hel del! Men vigtigst er det at påpege at mennesker ikke har mere ret til at leve en dyr, og derfor bør dyreproduktionen stoppes, det kan kun gøres ved at boykotte det.
Moonie
Forum-indlæg: 1495
Opskrifter: 1
Område: Sydjylland
Dato: 21/8 2007 22:14

soluis, nu ikke lade der gå børnehave i den.

Jeg kan jo ikke ikke komme med udsagn som: "Der dør 3 markmus, ved produktion af 1 pakke schulstad kernebrød"

...Og så skal det lige laves som nyhedsindslag i God'Morgen Danmark. De udsagn som "Angel" referer til ville jeg ønske passede. Men de er lige så sandfærdige som mit overnævnte udsagn, indtil vi har set kilder, undersøgelser og dokumentation kan jeg ikke forholde mig til det. Vi kan ikke bruge en eller anden vegetars subjektive holdning til noget som helst.


Angel Wannabe
Forum-indlæg: 24
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 00:05 | Indlæg redigeret den: 22/8 2007 10:01

SANDfærdige?.. Aha???.. Ha ha ha ha!.. ;)

Jamen dog, er helvede nu brudt løs... igen?!!.. Ja, undskyld mig da lige for mit tåbelige og umenneskelige ovenstående link!.. Kunne bare ikke lade være med at skrive disse nedenstående Sjælevækkende linier af fra een af vores elskede bøger ;
:D

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Alle børn uden undtagelse prøver at være skabende, men vi tillader det ikke. Vi begynder straks at lære dem den rigtige måde at gøre noget på - og når de først har lært den rigtige måde, er de blevet til robotter. Så bliver de ved at gøre det rigtige igen og igen, og jo mere de gør det, jo mere effektive bliver de. Og jo mere effektive de bliver, jo mere respekterer man dem.
Et sted imellem syv- og fjortenårsalderen sker der en stor forandring med et barn. Psykologerne har undersøgt fænomænet... hvorfor det finder sted, og hvad der sker?

Vores sind består af to dele, der er to halvdele i hjernen. Hjernens venstre halvdel ( maskulin ) er ukreativ - den er teknisk dygtig, men hvad angår kreativitet, er den fuldstændig uduelig. Den kan kun udføre en bestemt ting, hvis den har lært hvordan - så kan den udføre den meget effektivt, perfekt; den er mekanisk. Venstre hjernehalvdel er fornuftens, logikkens og matematikkens hemisfære.

Højre hjernehalvdel ( feminin ) er lige modsat. Den er kaos' hemisfære, ikke ordenens; den er poesiens hemisfære, ikke prosaens; den er kærlighedens hemisfære, ikke logikkens. Den har en framragende fornemmelse for skønhed og stor indsigt i originalitet - men den er ikke effektiv, det kan den ikke være. Det skabende menneske kan ikke være effektivt, det må hele tiden eksperimenterer.

Det skabende menneske kan ikke slå sig til ro noget sted. Han er en vagabond, han bærer sit telt på ryggen. Jo, han kan være på besøg og blive natten over, men om morgenen er han væk igen - det er derfor, jeg kalder ham en vagabond. Han er aldrig et familiemenneske. Han kan ikke slå sig til ro; at slå sig til ro betyder døden for ham. Han er altid parat til at løbe en risiko. At løbe en risiko er hans kærlighedsaffære.

Det er højre hjernehalvdel. Den fungerer, når barnet fødes; den venstre hjernehalvdel fungerer ikke. Så begynder vi at undervise barnet - uden kendskab, uvidenskabeligt. Gennem tiderne har vi lært det trick at flytte energien fra højre hjernehalvdel til venstre. Vi har lært, hvordan man stopper højre hjernehalvdel og starter venstre - det er det eneste, skolegangen går ud på. Fra børnehave til universitetet er det det, al vores undervisning og såkaldte uddannelse går ud på - det er en bestræbelse på at ødelægge højre hjernehalvdel ( den feminine ) og hjælpe venstre hjernehalvdel ( den maskuline ). Et sted imellem syv- og fjortenårsalderen lykkes det, og barnet er slået ihjel, ødelagt.

Så er barnet ikke vildt mere - det er en samfundsborger. Så lærer det disciplin, sprog, logik og prosa. Det begynder at konkurrere i skolen, bliver egoistisk og begynder at lære alle de neurotiske ting, der er fremherskende i "samfundet". ;)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Den åndelige lærer, Osho's ord, fra hans bog - "Kreativitet - Slip de indre kræfter fri"
Angel Wannabe
Forum-indlæg: 24
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 01:09
Skal Kærlighed så også undersøges og dokumenteres før du kan forholde dig til den??????


... Eller eksisterer den heller ikke?.... ;)


lullu
Forum-indlæg: 1010
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 05:43

Jeg har først lige set på linket nu, men jeg vil give Moonie ret; de mangler noget dokumentation. Det er sikkert rigtigt, det de skriver, men hvis de vil lave en seriøs side, må de også forvente at man gerne vil se noget dokumentation og nogle kilder. Kilderne ville jo også gøre det lidt nemmere, hvis man gerne vil læse noget mere uddybende end hvad der står der :)
soluis
Forum-indlæg: 108
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 08:02

ring til landbrughøjskolen. Ring til slagterierne. Kik jer omkring.
Fakta er lige foran jer hele tiden, men hvad er det man siger: > det kan være svært at se skoven for bare træer<

Jeg mangler stadigvæk nogle fakta der modbeviser mine skrevne ord.
soluis
Forum-indlæg: 108
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 08:05

Hvis vi skal forholde os intellektuelt til dette seriøse emne vedr. daglig nedslagtning af millioner af dyr så vil jeg meget gerne have uddybet foskellen mellem et evt. uheld af drab af en markmus kontra daglige bøffer, svinekoteletter, kyllingelår.

Serveres ovennævnte i børnehaver, er det det du prøver at sige moonie.? Eller får de markmus.?
lullu
Forum-indlæg: 1010
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 16:13 | Indlæg redigeret den: 22/8 2007 16:38

Jeg kan altså ikke se, hvad der er så forfærdeligt i at bede om nogle kilder til hvad der står på hjemmesiden?

kviksen
Forum-indlæg: 6
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 17:15

Jeg tror ikke det er fordi, at os der er herinde ikke tror på "faktaerne", men hvis man skal kunne bruge dem i en konfrontation mod en kødspiser, som helt sikkert ikke vil tro på dem, så er man altså nødt til at have nogle kilder.
Angel Wannabe
Forum-indlæg: 24
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 17:15


Set igennem dyrenes uskyldige øjne burde det ikke være nødvendigt, og være så skeptisk!.... :(... Men ellers kunne man jo også bare prøve at lægge 2+2 sammen, istedet for at tælle til 10!....

... Er kød sundt???..... Er planteproteiner af en bedre kvalitet???... ;)

... Skal dyr nu kun have ret til at leve hvis det sataniske systems bureaukratier giver "DOKUMENTATION" for det???


... "Gud er enkel, alt andet er indviklet!...." (og dybest set irrelavant!....) :D
lullu
Forum-indlæg: 1010
Område: KBH
Dato: 22/8 2007 17:34

kviksen: ja, hvis jeg prøvede at sende sådan en side til dem i min familie, der har bare lidt uddannelse, ville de sikkert sige: og hvor kommer de "fakta" så fra?"

Alle og enhver kan jo skrive hvad de har lyst til på nettet, men hvis man skal have noget at forholde sig til, er det jo meget rart at vide hvor informationerne kommer fra :)

Heldigvis er der også mange seriøse sider på nettet med megen brugbar information, især synes jeg at jeg har fundet meget på engelsk.
Ulrik Smed
Forum-indlæg: 1539
Område: Århus
Dato: 22/8 2007 20:00

Hm, ja det kunne da være godt nok at ha' nogle kilder til at vise kødspiserne. Men på den anden side, de fleste ved nok godt inderst inde at tendensen er i retningen af det første indlæg. Og er sikkert mere eller mindre ligeglade. Om tallene lige netop er som nævnt er vel egentlig ikke så vigtigt, vi kan vel godt blive enige om at tendensen er i den dårlige retning.

Ja, selvfølgelig dør der også dyr som følge vores plantekost, og iøvrigt også som følge alle vores andre aktiviteter her på kloden. Man kan vælge mindre dødelige aktiviteter frem mere dødelige, f.eks. køre på cykel i stedet for i bil. Men der er alligevel døde nogle dyr f.eks. da råstofferne til cyklen blev udvundet, osv. Det bedste man kan gøre for at skåne natur og dyr er at undlade at få børn. Det lyder hårdt, men menneskets aktiviteter er og bliver det værste naturen og dyrene er kommet ud for i nyere tid, efter min mening. Så jo færre vi er, jo bedre, groft sagt.
Petersh
Forum-indlæg: 34
Område: Århus
Dato: 23/8 2007 11:17

Herinde kan vi vel næppe blive uenige om, at det er en god idé udelukkende at indtage drabsfri kost. Men hvis jeg skal argumentere over for andre, så vil de - udover at se på, om jeg ser sund og rask ud, og virker som om jeg er ved mine fulde fem - altså også gerne have nogle fakta på bordet.

Ellers vil mine udsagn - i lighed med dem som man finder på den side, der linkes til - blot være postulater. Disse postulater kan selvfølgelig være sande, men uden underbyggelse kan de også være usande. Og så er de lige så lidt værd, som hvis en kødspiser hævder, at "mennesker simpelt hen har brug for proteiner fra kød og olier fra fisk for at kunne fungere" eller "en rigtig mand skal have kød".

De venligste hilsner

Petersh
soluis
Forum-indlæg: 108
Opskrifter: 2
Område: KBH
Dato: 23/8 2007 21:36

vejen er snæver. du må hver dag vælge

Hvis vi vælger at lade andre se for os i stedet for selv at se, så er det vigtigt at vælge de øjne der i vores øjne ser bedst.

Hvem ser bedst.??

I verden er der dualitet. Somregel er der to politiske partier, to typer videnskabsmænd, to typer forskere der har forskellige ideer, opfattelser, facts og viden.

Hvor meget ved de hver især.? Hvem har løst gåden.? Hvor mange forskellige facts, meninger, resultater, ideer er der ikke derud der er modstriende, retfærdiggørende.

den ene siger mælk er godt den anden siger det ikke er godt. Hvem har ret.?

Hvor mange overlader trygt deres liv i andres måde at leve på.?

Øv, ja, det er et stort ansvar selv at skulle vurderer hvad der er rigtigt og forkert, hvad man burde gøre og ikke burde gøre, hvordan man skal leve sundt eller hvordan man lever usundt.

valget er dit. Brug dine egne øjne. Brug gerne en specialist's resultater til gavn for dig til at gøre dit liv nemmere i forhold til at forsvare dit valg men vigtigst er vel at føle at det er rigtigt for at kunne forblive ægte i det fremfor at læne sig op af et resultat.?

Jeg bruger gerne selv løst af diverse forsknings resultater og videnskabelig facts for at kunne overleve en stridighed med andre der har modstridende facts der modbeviser mine. Men i den sidste ende er det mig selv der må vælge, - enten af mit gode hjertet, af samvittighed eller andet....

vi mennesker har altid haft brug for en leder, hvilket er ok så længe han/hun forhåbentlig er sin rolle som leder værdig samt oprindeligt kender til sandheden, svarerne og vejen (fx. en som Jesus)

spørgsmålet er altså; hvem vælger i.

fx Al Gore der taler om Global opvarmning eller hans modstander
fx. dem der siger du dør uden animalsk protein som de kan bevise eller vælger du dem der siger det modsatte.
osv...

Hvem har ret, hvorfor er der forvirring? Valget er dit
Sider: 1 2 3 > >>