Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Vegansk sports ernæring og tips

 

Træning & Sportsernæring

granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 18/4 2014 06:29 | Indlæg redigeret den: 18/4 2014 06:31Er veganske kost råd og især veganske sports kost


Husk fedt sundt fedt altså. Meget lidt skal man have men skal man have men det skal have mindst af alt.

Selv bodybildere og udholdensheds atleter de skal også have fedt af det sunde skal alle det gør kroppen kan optage de fedt opløselige fibre og især de fedt opløselige vitaminer meget meget lidt skal der være i reserve men sports folk skal have en lille lille smule mindre en ikke sports folk for at prester bedre. ikke for at være sundere men for at præster beder. Er stadig sundt. Alm. med lidt motion på max 5 timer om ugen eller mindre selv om er hår sport skal spise mænd: 15% protein, min 8-max 15% fedt, 70- 80% kulhydrat. Nogle enkelte kvinder 15% protein min 20% max 22% fedt 65% kulhydrat. Nogle kvinder tåler ikke under 20%fedt og under 15% fedt må ingen kvinder få. mænd tåler altid lavere fedt procent en kvinder. Udholdes atleter Mænd: 15% protein, 5 - MAX 15% fedt, 70 - 80% kulhydrat. Kvinder: 15% protein 15 - 22% fedt. 63-70% kulhydrat. igen nogle kvinder tåler ikke under 20% fedt.

Samme er gældende for kvindelige bodybuildere inden for fedt 40%protein 15% - 20% fedt 40- 45% kulhydrat.

Mænd: Bodybuildere 40% protein, 5 - MAX 10% fedt, 50 - 55% kulhydrat. De procenter er dem skal holde indtag på er ikke en maksimum indtage eller minimum indtag men det den skal ligge på inden for 1 - 2 procent. inden for sports diæt gør kan holde til det og præster bedst. Er sundest kost nu laver alt den sport. Men i rent snuheds perspektiv kan godt være sundere at sætte sports menten ned. For ikke sports folk eller folk med max 5 timer om ugen er de alm procenter i ikke sports kost bedst. Og behøver ikke være fanatiske med om lige passer procenter helt bare gør ca. det sundest.

Proteiner: består af aminosyrer. Der findes 20 aminosyrer. 11 kan kroppen selv danne, de 9 andre

skal vi have gennem kosten. I fødevarer vil de 20 aminosyrer optræde i tæt på uendelige

variationsmuligheder og der kan være flere hundrede tusinder aminosyrer i et protein.

Komplet protein er en føde vare med min 12 forskelige amino syre. gerne med en vis mægte protein pr.100g gerne 12g pr.100g eller mere. Protein er det der opbygger muskel masse gør har kræfter. En føde vare med meget protein behøves ikke være en komplet protein. Men der for kan den føde vare godt have en masse af en eller nogle få gode protein/amino syre.

Kulhydrat:er den vigtigste kilde til energi i vores kost, og findes næsten kun i vegetabilske fødevarer. Det

vil næsten altid være i de kulhydratholdige fødevarer, at vitaminer og mineraler også findes Kulhydrater.

Kulhydrat: er det giver kroppen energi til musklerne og gør en mere frisk og meget mere udholden Kulhydrater er den vigtigste kilde til energi i vores kost, og findes næsten kun i vegetabilske fødevarer. Firkantede sagt kulhydrat gør du kan holde til at løbe cykel osv. længere men gør ikke du kan løfte tungere ting eller får flere muskler men at du meget mere udholden. ( self er træning vigtig du kan ikke alene spise dig til god sports udøver alene men er en stor del af det ) Vis taler sport altså. Sport er sundt vis taler ren snuhed der er sport på max 5 timer om ugen sundt selv om hår sport vis taler rent snuhed. Grove lange kulhydrater det er giver energi/kulhydrat der optages over hele dagen og er det sundeste at spise. Fås meget fra stivelse blandet. Også andre steder i mindre grad. Så der mellem lange kulhydrat kaldet frugtrose er også godt at få optages mellem hurtigt. Så der de hurtige optagelige kulhydrater som er sukker, druesukker også kaldet dextrin. Det giver energi lige nu og her men holder kun 20 - 30min så lavt blod sukker igen kun under sport det kan være en hjælp at indtage for ellers kan man ikke altid få nok under meget hårdt langt udholdens sport. Gør bedre kan yde. Men er ikke altid sundt men nødvendigt. Husk når ikke er under den slags sport skal man kun have mellem lange og de grove lang kulhydrater. Kulhydrat kaldes også sukker arter.

Fedt: gør lidt kort: skal man have men kun lidt. Fedt: gør optager de fedt opløselige vitaminer. Som er A,D,E,K vitamin. Omega 3 gør ens muskler fungere bedre og at de smurt så de bevæger sig bedre. omega 6 får man nemt for meget af.

Fedt gør også fek. kan yde bedre vis ikke for meget. For meget fedt gør en tyk, tynd fed Og træt. 15% er bedst. Men lavere fedt kan være nødvendig vis taler bedre yde evne i sport. Og at man er meget ops på hvad man spiser er 10% bedst. Er man ikke det er 15% nu altså bedst og vis man ikke er på seriøst hårdt sports plan.Og skal yde i sport. skal være meget ops på at få lavt fed indtag men at man får det. især vis er på den lave fedt procent på under 15% for må ikke komme til helt at undgå fedt. SUNDE OG DE USUNDE FEDT TYPER: Omega 3 er det sundeste fedt tåler ikke opvarmning ødelægger fedten og gør den usund. trans fedt syre og animalsk fedt er det usundeste. Mættede fedt er meget usundt. Sundt fedt er: enkelt mættede fedt og flere mættede fedt syre. omega 3 den aller sundeste 1 - 2g omega 3 anbefales alle sport eller ej.

Sunhed der er søvn gerne 6 -7 timer hver nat også meget vigtig. Er nok vitaminer og mineraler også. Men vil ikke nævne noget om her. Husk 2l vand om dagen gerne rent vand. Resten af ens væske som skal være 4 - 5l lidt forskel fra pers til pers kommer fra kosten evt fra lidt andet man drikker. Nogle brug for mere søvn en andre. Men alle brug for lidt mere vis meget aktiv. Det tal med 6 - 7timer det flere tallet har brug for.
Håber kunne bruges.
granhammer vegan xvx
Forum-indlæg: 1344
Opskrifter: 13
Område: Sjælland
Dato: 24/4 2018 07:02

https://vegetarkontakt.dk/opskrifter/vegansk/1624-vegansk-kost-raad-og-sunde-vegansk-leve-vis
Emil20211996
Forum-indlæg: 5
Område: Århus
Dato: 27/1 2022 13:29

Fedt indlæg - jeg er selv vegetar, og ved hvor vigtigt det er at få alt den nødvendige næring. Dertil er det også rigtig vigtigt med motion og frisk luft. Jeg kan kraftigt anbefale https://www.adventuresports.dk/, hvis man har brug for nogle ideer til udstyr, man kan have brug for når man er ude i luften.