Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Nyeste smertevidenskab

 

Træning & Sportsernæring

Curator
Forum-indlæg: 658
Område: KBH
Dato: 9/4 2017 19:13 | Indlæg redigeret den: 9/4 2017 22:05

Jacob Beermann har udgivet to interessante introducerende artikler om smerte.

Vores forståelse for smerte har udviklet sig en hel del i de sidste halvtreds år, men de fleste af disse videnskabelige fremskridt har i stor udstrækning kun haft ringe indflydelse på hvordan mange i dag behandler smerter. Når du er færdig med at læse denne artikel har du fået et større indblik i smertens kompleksitet og du vil kunne forholde dig mere kritisk i forhold til de mange udbydere af sundhedsydelser - og måske opleve at du har det bedre. Mange studier har nemlig vist at en øget indsigt i og forståelse af smerter blandt andet kan virke smertelindrende og øge ens funktionsniveau


Et par hurtige take home points fra artiklerne nedenfor er blandt andet at der er meget lidt sammenhæng mellem de fund man gør via billediagnostik og smerter. Så selvom man skulle se smadret ud indeni, er der håb forude.

Smerte er ikke input fra kroppen, men generes i hjernen på baggrund af en række informationer, hvoraf fortolkning udgør en stor del.

7 TING DU BØR VIDE OM SMERTEVIDENSKAB

https://maxer.dk/artikler/7-ting-om-smertevidenskab

GRADVIS EKSPONERING: BLIV SMERTEFRI

https://maxer.dk/artikler/gradvis-eksponering



Kun få behandlere arbejder realt ud fra nyeste smertevidenskab som f.eks. Simon Kirkegaard der står bag den interessante side www.smertevidenskab.dk

Jeg er uddannet fysioterapeut i 2009, men jeg fandt hurtigt de redskaber jeg havde fået med fra uddannelsen var utilstrækkelige og ikke forberedte mig til klinisk praksis. Jeg har fordybet mig i forståelsen af hjernen, nervesystemet, kommunikation, kritisk tankegang, videnskabsteori, epidemiologi, epistemiologi og smertevidenskab. I 2014 stiftede jeg smertevidenskab.dk som et medie til at sprede den nyeste viden om smerter og behandling i håb om at gøre denne viden alment tilgængelig. Derudover har jeg i de sidste par år fungeret som en del betyrelsen i en internationale organisation af fysioterapeuter verdenen over Critical Physiotherapy Network hvor vi også prøver at hjælpe forandring på vej til gavn for patienten. Jeg er bosat i Adelaide, Australien med min kone og datter hvor jeg studerer til Master by Research i Adelaide som del af Body in Mind forskergruppen ledet af Professor Lorimer Moseley.


Simon har i øvrigt en imponerende track record omkring at hjælpe mennesker der ellers var opgivet. Historierne er i sig selv ret interessante at læse. Blandt andre Tina på 26 der gik fra invalid til styrkeløfter.



Kampen for at få livet tilbage – De usynlige smerters greb (del 1)
http://smertevidenskab.dk/kampen-for-at-faa-livet-tilbage-de-usynlige-smerters-greb/

Kampen for at få livet tilbage del 2 – Fra kronisk smertepatient til styrkeløfter (del 2)

http://smertevidenskab.dk/kampen-for-at-faa-livet-tilbage-del-2-fra-kronisk-smertepatient-til-styrkeloefter/



Hører aktuelt første del af radioprogrammet hvor Simon Roost er gæst.

http://www.radio24syv.dk/programmer/forfra-med-jeppesen/10827489/forfra-med-jeppesen-uge-4-2015-1/

http://www.radio24syv.dk/programmer/forfra-med-jeppesen/10827828/forfra-med-jeppesen-uge-4-2015-2/