Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Østers

 

Vegetarisme og omverdenen

Benediktek
Forum-indlæg: 4
Område: KBH
Dato: 3/8 2019 17:31 | Indlæg redigeret den: 3/8 2019 17:31

Er der nogen, der har gode argumenter for og imod at spise østers, hvis man samtidigt ønsker at bridrage til bæredygtighed og et sundt havmiljø?
Gør produktionen af østers skade, og på hvilken måde?
Link til artikler om emnet modtages med kyshånd!
Kappa
Forum-indlæg: 291
Opskrifter: 12
Område: Odense
Denne bruger har i år '14 doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.
Dato: 4/8 2019 20:14

Hej Benedikte,

Jeg hørte selv engang, at krebs, hummer og tilsvarende, er de dyr (af de nævnte i hvert fald), der udleder mest CO2 per kilogram af alle dyr. Så med den tanke, ville det ikke komme bag på mig hvis muslinger også lå ret højt på listen.

Jeg har ikke undersøgt kilden eller tænkt kildekritik, så informationen er måske ikke så rigtig, som den kunne være. Jeg fandt det her billede, hvor du kan se, at østers udleder omkring så meget CO2 som grise.

https://www.fcrn.org.uk/sites/default/files/content_img/1/oysters2.png

Så mit argument er, hvis du vil leve bæredygtigt: spis noget andet.

Hvis du vil have kød ind i kosten og at det skal være bæredygtigt, så prøv i stedet insekter. Jeg hørte, at det så småt skulle begynde at blive introduceret i Danmark.

Håber du kan bruge svaret!