Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Perlespelt-risotto med svampe og kapers

Perlespelt-risotto med svampe og kapers

Lakto Vegetarisk

Opskriftslisten er taget efter Claus Meyers og er derfor vegetarisk. Jeg lavede den dog vegansk med margarine, uden hvidvin, tykmælk og ost, med alm hvide løg i stedet for skalotteløg og med hakkede, ristede pistacenødder med MEGET fint resultat.
Hvis ikke du har svampebouillon kan det anbefales at bruge lidt soya til at stege svampene men pas på at retten ikke bliver for salt.


Vejledning:

- Hak kapersen fint, skyl perlebyggen, hak skalotteløg og hvidløg fint, hak persillen fint.

- Sauter skalotteløg og hvidløg klare i en sauterpande i lidt af rapsolien ved ikke for høj varme. Hvis du har adgang til salvie gør det bestemt ikke noget, at du snitter et par blade fint og sauterer dem med her.

- Rist svampene i resten af olien sammen med kapers på en pande. Krydr med salt og peber. Kom bygkornene ved løgene og sauter dem med, til blandingen virker tør, men uden at løgene tager væsentlig farve.

- Hæld hvidvinen på lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk, og rør hele tiden i blandingen. Hæld svampebouillon i ad et par omgange, og kog det i 15-20 minutter, til grynene er saftige og bløde.

- Vend svampekapersblandingen, halvdelen af persillen og parmesan i risottoen. Varm igennem. Vend tykmælken i. Smag til med salt og peber.

- Dryp lidt citronsaft eller hvidvinseddike i, hvis der mangler friskhed. Ved serveringen drysses resten af persillen over, der køres endnu en runde på peberkværnen og retten serveres straks med godt brød til og salat.


Bedømmelse: 1 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Sally

Ingredienser:

Opskriften er til 5 (eller 3 meget sultne)personer:

1 spsk kapers
3 dl perlebyg
4 skalotteløg
2 fed hvidløg
Bredbladet persille
2 spsk koldpresset rapsolie eller margarine
200-300 g blandede, rensede svampe
Havsalt
Peber fra kværn
2½ dl tør hvidvin
9 dl svampe- eller grønsagsbouillon
40 g fintrevet parmesanost
½-1 dl tykmælk

(evt lidt hakket salvie men ikke nødvendigt)

Hvid balsamico/hvidvinseddike eller citron.

Tilbehør: Godt brød og salat.
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af Sally:Nemmeste kidneybønne
Kommentarer

DjRyberg
8 år siden

Vegansk ret med ost og mælk ?
Sally
8 år siden

DjRyberg - Løs brødteksten, det tager 2sek. ;)
Jeg har smidt den oprindelige opskrift herind, men det er ikke dén jeg følger til punkt og prikke. Om man vil, så kan man da sagtens bruge den!