Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Bagt kartoffelmos m. kryddersmør og gulerødder, løg og cherrytomater i ovn

Lakto Vegetarisk

Grønsager i ovn:
Tænd ovnen for 200 grader.
Skær toppen af gulerødderne (evt skræl dem).
Vask tomaterne.
Skær bunden af løgenen og skræl dem - skær dem i både.
Det hele puttes i et ovnfad og vendes i olie, citron, honning og sennep. Hvidløgsfedene ligges i hele.
Sættes i ovnen til gulerødderne er møre og resten har tager farve (ca. 30 min.)

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kog til de er møre UDEN salt men i rigeligt vand. Ca. 20 min (til de er godt møre).
Mos dem sammen med smør med en gaffel eller lign. (ikke blend!)
Vend fløden i. Smag til med salt og peber.
Bag i ovnen (kan udelades).
Pynt før servering m. purløg

Kryddersmør (kan laves mens kartoflerne koges):
Lad smøret blive lidt blødt ved stuetemperatur.
Bland med resten af ingredienserne.

TIPS:
Som forret kan man bruge denne opskrift:http://vegetarkontakt.dk/?opskrift-bagte-roedbeder-m-rygeostcreme-loeg-og-broendkarse=1200
Kan sikkert nemt laves vegansk ved at erstatte m. soyafløde etc.



Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af -Nanna91-

Ingredienser:

Til 4 personer:
Grønsager i ovn:
Et bundt friske gulerødder
6 løg
16 fed hvidløg m. skald
20 cherry tomater
Rapsolie
Citron
3 spsk honning
1½ spsk sennep

Kartoffelmos:
1 kg bagekartofler (kan evt blandes med andre rodfrugter som selleri, gulerød eller pastinak)
40 gr. smør
1 dl. fløde
Salt + peber
Purløg

Kryddersmør:
60 gr. smør
1-2 fed hvidløg
Purløg
Persille
Salt + peber
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad