Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Spinatpizza

Lakto Vegetarisk

Dej:
Lav en dej ud af Typo 00 mel, salt, gær, vand og olie. Den skal æltes godt, være smidig og en aaanelse klistret i konsistensen.
Lad den hæve et varmt sted i minimum 1 time.

Smid stenpladen i ovnen og sku op på max temperatur!

Spinatfyld:
Skyl grundigt og hak dernæst den friske spinat fint.
Hak derefter løg og hvidløg og smid det på en dyb pande eller gryde med rigeligt olivenolie i. Løg og hvidløg svitset kort ved svag varme, og dernæst tilsættes den friske spinat.
Når den friske spinat ligesom er faldet lidt til i gryden/på panden, og det meste væske er sivet ud af bladene, tilsættes fløde, salt, peber og muskatnød efter behov. Konsistensen skal være lidt henad en stuvning.
Det hele skal simre i en 10-15 minutters tid, eller indtil konsistensen er tyk nok til at kunne smøres på pizzabunden.

Dejen rulles ud på bagepapir. Den skal være meget tynd, kun lige et par millimeter.
Tilsæt spinatfyldet på pizzabunden og top den med en masse lækker og friskrevet parmesanost.

Efter 2 minutters bagning i ovnen, fjernes bagepapiret så pizzaen bages færdig på selve stenpladen. Den er færdig når parmesanosten er gylden og boblende.

Og så smager den altså pisse godt!


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Sara Voksen

Ingredienser:

Dej:
Typo 00 mel (italiensk)
Vand
Gær
Salt
Olivenolie

Spinatfyld:
Frisk spinat ca 200 gram
1 stort løg
2 fed hvidløg
Olivenolie
En lille Piskefløde (havrefløde eller soyafløde kan også bruges)
Muskatnød
Salt og peber

Topping:
Fintrevet frisk (grana padano) parmesanost

Andet:
En pizzaplade lavet af sten
 
Se flere opskrifter på Postejer og andre ovnretter