Honningbagte løg
Lakto Vegetarisk
Denne lille ret er rigtig lækker og spises på mange måde. Jeg har mest spist den som tilbehør til ris/ cous cous / salat eller lignende, men løgene kunne sagtens bruges som en let forret! Nellikerne giver en krydret juleagtig smag, hvilket gør det oplagt at bruge løgene som en del af julemiddagen. Suppler evt. nellikerne med kanel!Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 225- 250 grader
Udvælg en blanding af de løg du kan lide, pil dem og skær dem i halve/ kvarte/ ottendedele afhængigt aat størrelsen. Hvidløgsfed behøver ikke halveres. Hvis stykkerne er for store bliver de ikke ordentlig bagt, og smager meget stærkt.
smør er ildfast fad i passende størrelse med lidt olie og placer løgene i fadet. Hæld eller smør rigeligt honning over løgene og sørg for de er godt smurt ind. Drys med rosmarin, salt og stødte nelliker
Bag løgene i den forvarmede ovn i 15- 20 minutter til løgene er let gyldne
Bedømmelse: 7 / 10 på 2 stemmer.
Skrevet af Pernilledp
Honning
Rosmarin
stødte nelliker
Olie
Salt
Skrevet af Pernilledp
Ingredienser:
Løg af forskellig art- almindelige, hvidløg, rødløg, skalotteløg efter smagHonning
Rosmarin
stødte nelliker
Olie
Salt