Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Fromanté af perlebyg

Lakto Vegetarisk

Alle mængder bør være variable, da god mad ikke kan laves på præcise mål ;)
Denne ret kræver god tid og tålmodighed og mere eller mindre konstant opmærksomhed, men er bestemt tiden værd.

Fromanté
Start med at svitse rødløget i noget smør.
Tilsæt lidt mere smør og hæld derefter perlebyg i. Kom derefter vand i lidt af gangen indtil det dækker perlebyggen. Bland grøntsagsboullion og kantarelfond i. Lad det simre, imens du tilsætter mælk lidt af gangen. Husk at røre rundt så det ikke brænder på ;).
Regn med at det skal simre i 30-40 min. Når perlebyggen er svulmet godt op (det skulle gerne ende med mindst dobbelt størrelse). Tilsæt fløde (sørg for at gemme ca 2 spsk til svampene) og lad det simre færdigt i 5-10 min. Bræk gedeosten i mindre stykker og lad det smelte under omrøring lige inden servering.

Imens du holder et vågent opsyn med fromantéen, kan du forberede tilbehøret.

Vask svampene, skræl og skær gulerødder i små stave.


Gulerødder:
Gulerodsstavene steges på en pande ved lavt blus i rigeligt smør. Når gulerødderne begynder at blive bløde tilsættes en stor spsk smør.

Svampe:
Dette gøres til aller sidst.
Er der tale om portobello, champignoner og lignende, skal de skæres i skiver. Bruger du små svampe, kantareller og lignende, skær kun dem i stykker der er større end gennemsnittet.

Svampene steges i smør i 5-7 min. Tilsæt ca en tsk citronsaft. Tilsæt til sidst omtrent 2 spsk fløde.


NB: Husk hvis du blander svampetyper, skal de hårde typer have længere på panden end de bløde. F.eks. skal champignoner have længere tid end kantareller.

Velbekomme!


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af LulluxD

Ingredienser:

Ca. 2-4 personer

Fromanté:
1 finthakket rødløg
Smør til stegning
250 g perlebyg
Vand
Salt
2 spsk. kantarelfond (valgfrit)
1 terning grøntsagsboullion
Ca. 1/2 l mælk
1/4 l fløde
150 g gedeost

Tilbehør (valgfrit)

Honningglaserede gulerødder:

4-5 mellem gulerødder
Smør til stegning
1 stor tsk honning

Svampe:
Smør
Salt
Ca 500 g svampe f.eks. kantareller, karljohan, brune champignon o.s.v.
1 tsk citronsaft
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad