Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Havre-kanel-brød/boller

Lakto Vegetarisk

Denne opskrift er til enten (ca.): 16 små boller, 12 store eller 2 brød. :D
Jeg vil tro man kan lave den vegansk ved at bruge soya el. anden mælk.
Opskriften egner sig specielt godt til vinter og efterår.

Smuldr gæren i en skål. Hæld sukker og salt ud over, og bland det godt ind i til gæren er flydende. Hæld mælken i.
Tilsæt kanel, (rosiner), grahamsmel og havregryn. Bland derefter hvedemel i til dejen ikke længere klæber.
Ælt dejen godt igennem, og sæt den til hævning ca. 40 min. et lunt sted med et viskestykke eller noget husholdningsflim over.

Ælt dejen let igennem og form til et af ovenstående valg (øverste linie). Lad efterhæve i 20 min.

Pensl med mælk, vand el. æg og strø lidt havregryn udover.
Kom dem i ovnen og bag ca. 20 min. ved 200 grader (varmluft).

Brødet er godt, sundt og mættende og kan med fordel spises uden pålæg. Når man bager det spreder der sig en dejlig duft af kanel.


Bedømmelse: 1 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Carrot

Ingredienser:

5 dl. mælk
Ca. 3 tsk. kanel (efter behag)
Ca. 1 tsk. sukker
Ca. 2-3 tsk. salt
250 g. grahamsmel
200 g. fin-valsede havregryn
Ca. 250 g. hvedemel
50 g. gær (en pakke)
Mælk, vand el. æg til pensling
Evt. rosiner (ca. 1-1,5 dl efter behag)
Lidt havregryn
 
Se flere opskrifter på Brød