Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Ghee

Ghee

Lakto Vegetarisk

Ghee prises i ayurveda som en af de syv vidunder fødevarer.

Det smører både fordøjelsessystemet og styrker fordøjelses ilden. Samt køler hvis man har tendens til for meget varme i kroppen(eller træner hårdt). Det får maden til at smage himmelsk, og siges at have medicinske kvaliteter. (fremmer bla. ojas)
Bruges til stegning(særligt krydderier), bagning, eller puttes ovenpå feks ris.

Der er flere versioner af hvordan det laves, og her er den bedste efter min overbevisning.

Tag en stor gryde, og varm ved aller laveste varme, det skal bare kunne smelte. Lad det stå ved så lav varme at den eneste aktivitet er fordampning af vand, det skal ikke engang boble. Et miniplop i ny og næ er ok, men mindre end at det simre.

Når det er helt gennemsigtigt og der ligge en hvid masse på bunden af gryden, og der ikke er flere små vandbobler, så er det færdigt.

Lad det stå 5 min, skrab så skummet i toppen af med en ske, og filtrer Gheen ved at lade den løbe gennem et rent viskestykke, og ned i feks et patentglas.

Hvis Gheen er lavet ordentligt, kan den holde sig frisk uden at stå på køl, i minimum en måned.


Bedømmelse: 8 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af KongGulerod

Ingredienser:

3 pakker økologisk usaltet smør
 
Se flere opskrifter på Andet


Kommentarer

Knoldselleri
9 år siden

Jeg synes ghee er superlækkert, men jeg afstår dog at spise det efter jeg er blevet veganer...