Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Spinat-snegle

Spinat-snegle

Lakto Vegetarisk

Gær opløses i vandet, salt og olie tilsættes og mel æltes i indtil dejen er sammenhængene og ikke alt for klistret. Dejen bliver bedst hvis den ikke er for tung, men den skal også efter hævning kunne rulle ud.

hæv indtil dobbelt størrelse - ca 1 time.

spinaten optøes og presses fri for vand. (gem vandet) Blendes indtil den er pureret - gør ikke noget hvis der stadig er lidt struktur. Afhænger af blenderen :$
Blades med 90 % af parmesanen og smages til med presset hvidløg, salt & peber. Jeg kan godt lide hvis smagen af hvidløg er lidt gennemtrængene. Tilsæt evt lidt olie eller noget af spinat-vandet for at gøre den purerede spinat smør-bar.

Ælt dejen igennem og del den i to. Rul hver af dej-klumperne ud i et rektangel og smør spinaten på. Gør som når du bager kanel-snegle :) Rul rektanglet sammen til en pølse
Jo tyndere du ruller dejen jo mindre bliver brød-lagene i sneglen og des mere saftig bliver den.

Skær pølsen ud i stykker på ca 5 cm tykkelseog tryk dem lidt fladere på en bageplade med bagepapir. Drys sneglene med chiliflager, salt og peber og resten af parmesanosten.
Bag ved 200 grader i ca 10 min. Er færdige når de er gyldne.

Spis med fornøjelse!

De kan sikkert laves vegansk ved at udelade parmesanen.


Bedømmelse: 9 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af Eline

Ingredienser:

dej:
25 g gær
5 dl vand
et skvæt olie
2 stk salt
Mel ca 500 g - gerne grovmel så de giver lidt fordøjelsen. Jeg bruger spelt og hvid hvede.

Fyld:
1 pose frossen helbladet spinat
2 fed hvidløg
1 pose reven parmesan
salt & peber

chiliflager
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider


Kommentarer

Tamaswini
7 år siden

Hey! Super god ide, tak for opskriften! Må jeg prøve at lave vegansk, en af dagene :O)
-Nanna91-
7 år siden

Nøøj hvor ser det godt ud!! Tror jeg snart jeg skal prøve!
Eline
7 år siden

Umm har lige bagt en portion til rejse-mad, men har mest lyst til at spise dem allesammen nu! Nams! Opskriften giver i øvrigt 20-25 snegle. Måske man kan tilsætte gærflager til spinaten hvis man ønsker dem veganske? Kan være det kan give lidt af den ostede smag der er i den lakto-vegetariske udgave...
Tamaswini
7 år siden

Eller måske lave en "ostesovs" med nogle cashewnødder, muskatnød, gærflager o.lign. at putte indeni dem..
SUPERSIGNE
7 år siden

Jeg tror det bliver et hit, at have med i madpakken i stedet for kedelige rugbrødsmadder! Tusind tak for opskriften!
Kat
6 år siden

Tamaswini: Hvad med at bruge silkentofu og gærflager, jeg tror det bliver mindre flydende end ostesovs.