
Verdens bedste curry
Lakto Vegetarisk
Denne curry går oprindeligt under navnet "Indonesisk kylling". Jeg har omskrevet opskriften - erstattet kødet med skøøønne grønne sager, og den smager fantastisk. Saucen er cremet og har en skøn krydret smag. Jeg er overbevidst om at retten kan gøre vegansk ved at erstatte fløden med soyafløde og anvende vegansk smør i stedet for alm smør.Snit og hak grøntsagerne i passende stykker.
Smeltet smørret i en stor gryde sammen med olien og karryen, og lad karryen "brænde af". Svits løg og hvidløg til de bliver gyldne. Tilsæt grønsager og svits til de har smidt alt væden. Tilsæt tomater, vand, bouillon, fløde og resten af krydderierne (inkl. salt og peber), og lad retten simre til grønsagerne er kogt møre.
Server retten med ris eller fuldkornsnudler. Smager skønt med peanuts og rosiner på toppen!

Bedømmelse: 7 / 10 på 4 stemmer.
Skrevet af Økojohn47
1 bk. champignoner
1 pk. sukkerærter
1 dåse minimajs
1 håndfuld frosne bønner
2 løg
1 fed hvidløg, snittet
2 tsk karry
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk muskatnød
salt, peber
1 dl vand + 1 bouillonterning
1 ds hakkede tomater
1/4 l fløde
Skrevet af Økojohn47
Ingredienser:
Smør + olie til stegning1 bk. champignoner
1 pk. sukkerærter
1 dåse minimajs
1 håndfuld frosne bønner
2 løg
1 fed hvidløg, snittet
2 tsk karry
1/2 tsk stødt ingefær
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemomme
1/2 tsk muskatnød
salt, peber
1 dl vand + 1 bouillonterning
1 ds hakkede tomater
1/4 l fløde
Kommentarer
Druid
12 år siden
12 år siden
Himmelsk! Jeg byttede ärterne ud med et par fint revede gulerödder og en peberfrugt skåret i strimler. Super nemt, Super läkkert!