
Dybstegte mælkebøtter (pakora)
Lakto Vegetarisk
1. Bland mel, salt og krydderier i en skål og rør gradvist vandet i til du har en tyk pandekagelignende dej.2. Varm ghee’en eller olien i en wok eller tykbundet gryde (der skal være 3-4 cm at dybstege i). Ghee’en skal være varm, men ikke rygende. Hvis man har et stegetermometer, kan man prøve at holde temperaturen omkring 175 grader.
3. Inden man dypper mælkebøtterne i dejen, er det en god ide at sørge for at der ikke er nogen insekter i dem – vi vil jo gerne være vegetarer ikk’? Så dyp mælkebøttehovederne i dejen og kom dem derefter forsigtigt i den varme gryde; pas på du ikke brænder nallerne, brug evt. en stegetang. Steg mælkebøtte-pakoraerne 2-3 minuttter på hver side til de er gyldenbrune. Når de er færdige tages de op med en stegetang eller hulsi. Lad dem dryppe af i en si/sigte.
Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af danda
½ dl hvedemel
1 tsk. salt
¾ tsk. hel fennikel, evt. knust
¼ tsk. cayenne peber
¼ tsk. gurkemeje
½ tsk. mangopulver (amchoor)
cirka 3½ dl vand
ca. 30 mælkebøttehoveder
ghee eller olie til dybstegning
Skrevet af danda
Ingredienser:
2½ dl kikærtemel½ dl hvedemel
1 tsk. salt
¾ tsk. hel fennikel, evt. knust
¼ tsk. cayenne peber
¼ tsk. gurkemeje
½ tsk. mangopulver (amchoor)
cirka 3½ dl vand
ca. 30 mælkebøttehoveder
ghee eller olie til dybstegning