Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Boller i karry

Boller i karry

Ovo Vegetarisk

Jeg lavede lige den her ret i dag. - og det var fantastisk! Jeg lover jer for, at hvis denne ret laves ordenligt, så kan der stort set ikke smages forskel på den originale boller i karry og så den her.. MMMMmmmm!

Okay

4 spsk rasp
5 spsk havregryn
1 stort, revet løg
1/2 stor fintrevet gulerod
1 spsk. soya
1-2 fed knust hvidløg
2 æg (let sammenpisket)
4-5 spsk mel
3 spsk øl
1 tskf salt
1 teskf peber
1 tskf peberrod


Formes med en te-ske. Koges på svagt blus i vand med en bouillon-terning 8-10 min.
(de første 3 mislykkedes for mig, men vil de slet ikke hænge sammen så tilsæt lidt mere mel og rasp. har man først lavet den rette konsistens, så skulle bollerne gerne fungere præcis ligesom normale kødboller, og have samme konsistens)
sovs:

1 forårsløg
2-3 tsk karry
madlavningsfløde
noget boullion
revet ingefær
1tsk sukker
jævner

rist løg og karry, tilsæt ingefær. hæld herefter fløde og lad det stå lidt. tilsæt boullion, sukker og fløde, alt efter hvad man synes. Ta' noget kogevand fra bollerne, og tilsæt sovsen. jævn og smag tilGo' fornøjelse


Bedømmelse: 7 / 10 på 9 stemmer.

Skrevet af Amaru

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af Amaru:


Kommentarer

MissL
8 år siden

Jeg har lavet det her til aften og var ikke så vild med det....men min søn på 11 år er helt vild og synes ikke man kan smage forskel - og han spiste 2 portioner, meget usædvanligt ved aftensmaden :-)
Amaru
8 år siden

Bollerne bliver ret forskellige fra gang til gang. Man skal ikke lave dem så store, så bliver de lidt mere saftige. første gang jeg lavede dem blev de ok, anden gang rigtig gode, og tredje gang blev de ok igen. - så du kunne jo give det et forsøg mere.
Sjovt nok var vores nevø på 3 år også rigtig vild med det, så stemmer for det må være en god børne ret. Men igen, tror man skal huske at lave bollerne lidt små i det, for at det ikke bliver for "meget"
Rachelnbs
8 år siden

nu er jeg ikke så meget inde i vegetar mad endnu, så jeg vil høre når der står 1 spiseske soya hvad er så det?
soya mel eller??
Frande
8 år siden

Nu er det selvfølgelig ikke mig, der har sendt opskriften ind, men tillader mig, at antage at det er soya sovs, der menes. Det virker mest naturligt ift. opskriften :o)