Vegetarburger"bøf" - ca. 6 stk
Ovo Vegetarisk
De her "bøffer" er rigtig gode - Har flere gange, med stor succes, lavet dem til fællesspisning i mit bofællesskab (20 huse) Selv kæmpe carnivore og kræsne børn, spiser dem med stort velbehag
Dagen før:
De tørrede bønner sættes i blød (min 8 timer.)
På dagen
Hæld udblødningsvandet fra bønnerne.
Bring bønnerne i kog i rigeligt let saltet vand – kog til bønnerne er helt møre (ca. 1 time).
Hæld kogende vand over bulguren - læg låg på og lad stå ½ time.
Riv guleroden og snit forårsløg/porre fint – mos bønnerne
Bland gulerod, forårsløg/porre, bønner og bulgur med de øvrige ingredienser.
Del massen i 6 lige store portioner - form til bøffer og steg i rigeligt olie på en middelvarm pande.
Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af Henriette
el. 1 dåse bønner Pinto el. brune
100 g Bulgur
1½ dl Kogende Vand
2/3 dl Rasp
1 Stor Gulerod
4 Forårsløg eller 1 Porre (kan måske erstattes af alm. løg?)
1 Æg str M/L
2 spsk Tahini
¼ tsk Cayenne Peber
1 tsk Salt
Skrevet af Henriette
Ingredienser:
100 g tørrede bønnerel. 1 dåse bønner Pinto el. brune
100 g Bulgur
1½ dl Kogende Vand
2/3 dl Rasp
1 Stor Gulerod
4 Forårsløg eller 1 Porre (kan måske erstattes af alm. løg?)
1 Æg str M/L
2 spsk Tahini
¼ tsk Cayenne Peber
1 tsk Salt
Kommentarer
sulriksen
9 år siden
9 år siden
Smager fantastisk! Jeg brugte kidney bønner fra dåse og peanutbutter istedet for tahini (i mangel på bedre)