Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Indbagt blomkål

Indbagt blomkål

Ovo Vegetarisk

Hak blomkål i sådan ik helt fine men heller ikke helt grove stykker - måske i virkeligheden der gerne må være lidt af hvert.
Herefter hakkes løg, pinje og persille i foodprosessoren - jeg hakkede løg og pinjekerner halvfint, og persillen hel fint. Hvidløget pressede jeg.
Det hele blandede jeg så i en skål med æg, rasp og hvedemel - godt med salt og peber.
Herefter tog jeg filodejen og penslede med lidt olie - ik for meget for så synes jeg det bliver for friture agtigt - jeg pensler dem sammen 2 og 2.
Så placerede jeg hele baduljen på filodejen - pakkede den godt ind - det ku lige være der, og bagte det v 200 g i ca. 40 min. Det bliver et rimelig stort "brød", og dermed nok til mere end 1 gang.
Det var rigtig lækkert at spise til persillesovs og nye kartofler (som min familie skulle have til deres stegte flæsk;-) )

Jeg har siden tænkt på at man også kunne lave små samosaer ud af blandingen - så skal man nok bare sørge for at have mere filodej.


Credit til AJ, hvis opskrift på indbagt hvidkål jeg blev inspireret af;-)


Bedømmelse: 8 / 10 på 6 stemmer.

Skrevet af Trinche

Ingredienser:

1 helt blomkål
40 g pinjekerner
4 æg
1 bdt persille
2-3 fed hvidløg
1 st rødløg
3 dl rasp
1/2 dl hvedemel
salt og peber
1 pk. Filodej
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad


Kommentarer

Acai-Maria
13 år siden

Hvis man kun givre en karakter, så er det måske ret relevant at vide hvorfor. Så please begrund bedømmelsen dig der gjorde det..
Wonderboy
13 år siden

Det er nok en mentalt kastreret veganer som stemmer alt ned som ikke er vegansk desværre :(

Trinche du skal ikke tage det ilde op, det ser vold godt ud :)
Trinche
13 år siden

None taken, Lund;-) - og jeg ved jo det ÉR godt;-)
AndreaMD
12 år siden

VIRKELIG en god opskrift !! :D
Druid
12 år siden

Jeg lavede 11 mellemstore filodejs pakker ud af dem og så brugte jeg solsikkekerne i stedet for pinje kerner -Det var en KÆMPE succes min store bredskuldrede mand lappede grådigt tre pakker i sig! Mange tak for det :D
AJ
12 år siden

Jeg synes nok opskriften virker en anelse velkendt. :)
AndreaMD
11 år siden

Jeg har lavet opskriften utrolig mange gange med æg, men har for nylig forsøgt at erstatte æggene med silketofu - det bliver endnu bedre!
Trinche
11 år siden

Fedt at der bliver bygget videre på og eksperimenteret m opskriften;-)