Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Indbagt blomkål

Indbagt blomkål

Ovo Vegetarisk

Hak blomkål i sådan ik helt fine men heller ikke helt grove stykker - måske i virkeligheden der gerne må være lidt af hvert.
Herefter hakkes løg, pinje og persille i foodprosessoren - jeg hakkede løg og pinjekerner halvfint, og persillen hel fint. Hvidløget pressede jeg.
Det hele blandede jeg så i en skål med æg, rasp og hvedemel - godt med salt og peber.
Herefter tog jeg filodejen og penslede med lidt olie - ik for meget for så synes jeg det bliver for friture agtigt - jeg pensler dem sammen 2 og 2.
Så placerede jeg hele baduljen på filodejen - pakkede den godt ind - det ku lige være der, og bagte det v 200 g i ca. 40 min. Det bliver et rimelig stort "brød", og dermed nok til mere end 1 gang.
Det var rigtig lækkert at spise til persillesovs og nye kartofler (som min familie skulle have til deres stegte flæsk;-) )

Jeg har siden tænkt på at man også kunne lave små samosaer ud af blandingen - så skal man nok bare sørge for at have mere filodej.


Credit til AJ, hvis opskrift på indbagt hvidkål jeg blev inspireret af;-)


Bedømmelse: 8 / 10 på 6 stemmer.

Skrevet af Trinche

Ingredienser:

1 helt blomkål
40 g pinjekerner
4 æg
1 bdt persille
2-3 fed hvidløg
1 st rødløg
3 dl rasp
1/2 dl hvedemel
salt og peber
1 pk. Filodej
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad


Kommentarer

Acai-Maria
5 år siden

Hvis man kun givre en karakter, så er det måske ret relevant at vide hvorfor. Så please begrund bedømmelsen dig der gjorde det..
Wonderboy
5 år siden

Det er nok en mentalt kastreret veganer som stemmer alt ned som ikke er vegansk desværre :(

Trinche du skal ikke tage det ilde op, det ser vold godt ud :)
Trinche
5 år siden

None taken, Lund;-) - og jeg ved jo det ÉR godt;-)
AndreaMD
5 år siden

VIRKELIG en god opskrift !! :D
Druid
5 år siden

Jeg lavede 11 mellemstore filodejs pakker ud af dem og så brugte jeg solsikkekerne i stedet for pinje kerner -Det var en KÆMPE succes min store bredskuldrede mand lappede grådigt tre pakker i sig! Mange tak for det :D
AJ
5 år siden

Jeg synes nok opskriften virker en anelse velkendt. :)
AndreaMD
4 år siden

Jeg har lavet opskriften utrolig mange gange med æg, men har for nylig forsøgt at erstatte æggene med silketofu - det bliver endnu bedre!
Trinche
4 år siden

Fedt at der bliver bygget videre på og eksperimenteret m opskriften;-)