
Raw gulerodskage
Råvegansk
Riv evt. gulerødderne før de blendes sammen med havregryn, dadler, hasselnødder/paranødder, rosiner og krydderierne i en foodprocessor (med s-formet kniv).Massen kommes i en bageform og trykkes ned så den bliver mere kompakt.
Cashewnødder, honning og appelsinsaft blendes også sammen i en foodprocessor.
Cremen smøres uden på kagen. Kagen får en bedre konsistens afkølet, men kan nydes med det samme!
Opskriften er lånt fra bogen "Raw Food - intelligent, forførende og sund mad til alle".
Bedømmelse: 8 / 10 på 3 stemmer.
Skrevet af Yamit
8 gulerødder
3 dl havregryn
2 dl dadler (evt. ligget i blød i 2 timer)
1 dl hasselnødder (jeg brugte paranødder da jeg er allergisk)
1 dl rosiner
1 tsk vanilje
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
Topping:
4 spsk uopvarmet honning eller agave
3-4 spsk appelsinsaft
2 1/2 dl cashewnødder (evt. ligget i blød i 1-2 timer)
Skrevet af Yamit
Ingredienser:
Kagen:8 gulerødder
3 dl havregryn
2 dl dadler (evt. ligget i blød i 2 timer)
1 dl hasselnødder (jeg brugte paranødder da jeg er allergisk)
1 dl rosiner
1 tsk vanilje
1 tsk kanel
1/2 tsk stødt kardemomme
Topping:
4 spsk uopvarmet honning eller agave
3-4 spsk appelsinsaft
2 1/2 dl cashewnødder (evt. ligget i blød i 1-2 timer)
Kommentarer
HenrietteV
9 år siden
9 år siden
Det lyder vildt lækkert og nemt. Den her kage skal jeg helt sikkert prøve meget snart.

Fib-Spurven
9 år siden
9 år siden
Det skal jeg helt sikkert også. Jeg glæder mig allerede.

Amy
9 år siden
9 år siden
Nuuuujjj det ser virkelig lækkert ud! Og det lyder ret sundt af en kage at være - konklusionen er at den helt sikkert skal prøves, MUMS!

Fib-Spurven
9 år siden
9 år siden
Har nu afprøvet kagen - opskriften er ret voldsom i størrelse, så jeg nøjedes med at lave den halve portion, og det giver rigeligt kage til 5-6 pers. Jeg vil næppe bruge kardemomme i næste gang, jeg forsøger, til gengæld var jeg nødt til at komme flere dadler i, for at få en tilpas sødme, og for at dæmpe gulerodssmagen lidt. Og hvis man synes, man kan tillade sig en smule mere fedt, vil jeg foreslå, at man laver dobbelt portion af topping (dvs. en hel portion topping til en ½ portion kage).
Ok kage til den søde tand til hverdagsbrug, men jeg vil ikke lave den til gæster.
Drude
9 år siden
9 år siden
Virkelig lækker kage!
Jeg syntes dog, at cremen blev alt for sød med så meget honning i. Så næste gang jeg laver kagen, vil jeg nok undlade, at putte så meget i.
Charlot
9 år siden
9 år siden
Jeg lavede kagen, med hjælp af Fib-Spurvens gode råd. Det endte med jeg halverede mængden af gulerødder, og kom dobbelt så mange nødder, mandler, vanille og kanel i. Det blev en stor succes, hos både store og små :-)
Charlot
9 år siden
9 år siden
Jeg lavede kagen, med hjælp af Fib-Spurvens gode råd. Det endte med jeg halverede mængden af gulerødder, og kom dobbelt så mange nødder, mandler, vanille og kanel i. Det blev en stor succes, hos både store og små :-)
Charlot
9 år siden
9 år siden
*Dobbelt så mange dadler- og ikke mandler...
Havbrus Vindsus
6 år siden
6 år siden
Virkelig god opskrift! På førstedagen gav jeg dem ret, der syntes at gulerødderne var for dominerende. Men på andendagen! Der syntes jeg faktisk den var helt perfekt. Så hvis du kan lave kagen dagen før den skal serveres, mener jeg ikke at man behøver at ændre på størrelsesforholdene. Det skal siges at jeg også valgte at udelade kardemomme. Og jeg lavede en dobbelt op på glasur (med juice fra en hel appelsin - og synes faktisk at den godt måtte smage mere af appelsin).