Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Bananmælk

Råvegansk

Opskriften kræver en blender; har i mange år brugt en Kenwoodblender til en Kenwood Chef røremaskine, men købte så en Braun et-eller-andet (med "trekantet" glasbeholder; dén er væsentlig bedre til at fordele indholdet.

Smid 3 økologiske (eller hvad man nu lige kan finde i skralderen ;) ) [b] modne [b] - dvs. brunplettede - gerne med sort, indtørret stilk - bananer i blenderen.

Oveni en lille håndfuld økologiske mandler og derefter en 6-7 isterninger; disse sikrer at bananmælken efterfølgende ikke er ubehageligt lunken ;)

Hæld en lille deciliter vand ud over isterningerne; så går de i stykker og er nemmere at bearbejde.

Blend så på 1 til massen blir homogen (nogen gange skal man lige ryste blenderen for at den kan få fat i alle ingredienser); derefter fuld skrue i et minut eller såen; massen skal være så tyk som [b] drikke [b]yogurth men ikke så tynd som mælk; er den for tyk tilføjes lidt vand; bliver den for tynd kan en ekstra banan redde den.

Kontroller konsistensen mens der blendes; startes en blender op med ½ liter bananmælk i op fra nul hænger halvdelen nemlig efterfølgene i loftet ;)

Drikkes med det samme så kold som den er :)

Vil man være slem bliver den ikke værre af et skvæt piskefløde e.l. ;)


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af hanspaulin

Ingredienser:

3 meget modne øko-bananer

En lille håndfuld øko-mandler

Vand og isterninger
 
Se flere opskrifter på Forretter og lette måltider