Chili sin carne/Chili lasagne/Chili suppe
Vegansk
Giver en forholdsvis stor portion, der kan bruges på forskellige måder. Nem og billig mad til flere dage - ja tak!150 g bønner sættes i blød aftenen før. Kidney, hvide eller pinto, gerne blandet, alt efter hvad man har og kan lide.
Bønnerne koges ca. 30 minutter i en gryde for sig.
Hvidløg og løg (og frisk chili, hvis man bruger det) hakkes fint og sauteres i olivenolie i en tykbundet gryde. Tomatpuré og dåsetomater tilsættes. Krydderierne tilsættes efter smag.
Gulerødderne skæres i stykker og kommes i gryden sammen med bønnerne. Tilsæt vand, alt efter ønsket konsistens. Det hele simrer til bønner og gulerødder har den ønskede konsistens (gulerødder kan evt. kommes i senere, hvis man ønsker mere bid). Smages til. Majs tilsættes lige før servering.
Serveres med lækkert hjemmebagt brød (mmh hjemmebagt rugbrød!), ris, pasta, bulgur, perlespelt, -byg, -rug eller hvad man nu lyster.
Chiligryden kan også bruges som fyld til lasagne eller lasagnette. Blendes gerne groft med stavblender. Hertil laves bechamelsauce, gerne vegansk.
Ellers kan der tilsættes ekstra vand og blendes fint til en suppe - min yderst kræsne og grøntsagshadende lillebror kan i hvert fald godt lide det sådan.
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af Jude
2 fed hvidløg
2 små løg
1 dåse tomatpuré
1-2 dåser hakkede eller flåede tomater
2-4 gulerødder (alt efter størrelse)
1 dåse majs
Chili (frisk/tørret/pulver)
Karry
Spidskommen
Kanel
Salt
Peber
Skrevet af Jude
Ingredienser:
150 g bønner, sættes i vand aftenen før2 fed hvidløg
2 små løg
1 dåse tomatpuré
1-2 dåser hakkede eller flåede tomater
2-4 gulerødder (alt efter størrelse)
1 dåse majs
Chili (frisk/tørret/pulver)
Karry
Spidskommen
Kanel
Salt
Peber
Kommentarer
SweetPandemonium
7 år siden
7 år siden
Det er helt samme opskrift jeg bruger når jeg laver chili sin carne

Og så plejer jeg også at komme squash i nogen gange
