Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Chili sin carne/Chili lasagne/Chili suppe

Vegansk

Giver en forholdsvis stor portion, der kan bruges på forskellige måder. Nem og billig mad til flere dage - ja tak!

150 g bønner sættes i blød aftenen før. Kidney, hvide eller pinto, gerne blandet, alt efter hvad man har og kan lide.

Bønnerne koges ca. 30 minutter i en gryde for sig.

Hvidløg og løg (og frisk chili, hvis man bruger det) hakkes fint og sauteres i olivenolie i en tykbundet gryde. Tomatpuré og dåsetomater tilsættes. Krydderierne tilsættes efter smag.
Gulerødderne skæres i stykker og kommes i gryden sammen med bønnerne. Tilsæt vand, alt efter ønsket konsistens. Det hele simrer til bønner og gulerødder har den ønskede konsistens (gulerødder kan evt. kommes i senere, hvis man ønsker mere bid). Smages til. Majs tilsættes lige før servering.

Serveres med lækkert hjemmebagt brød (mmh hjemmebagt rugbrød!), ris, pasta, bulgur, perlespelt, -byg, -rug eller hvad man nu lyster.

Chiligryden kan også bruges som fyld til lasagne eller lasagnette. Blendes gerne groft med stavblender. Hertil laves bechamelsauce, gerne vegansk.

Ellers kan der tilsættes ekstra vand og blendes fint til en suppe - min yderst kræsne og grøntsagshadende lillebror kan i hvert fald godt lide det sådan.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Jude

Ingredienser:

150 g bønner, sættes i vand aftenen før
2 fed hvidløg
2 små løg
1 dåse tomatpuré
1-2 dåser hakkede eller flåede tomater
2-4 gulerødder (alt efter størrelse)
1 dåse majs
Chili (frisk/tørret/pulver)
Karry
Spidskommen
Kanel
Salt
Peber
 
Se flere opskrifter på Gryde- og wokretter


Kommentarer

SweetPandemonium
7 år siden

Det er helt samme opskrift jeg bruger når jeg laver chili sin carne :D Medmindre jeg er virkelig rig en måned, så køber jeg noget Hälsans Kök-sojafars eller soy4you og putter i også.
Og så plejer jeg også at komme squash i nogen gange :D