
Lækker græskarsuppe med ingefær og æble
Vegansk
Vegansk butternut squash-suppe med ingefær og æble. Butternut squash hedder moskusgræskar på dansk - omend butikkerne ikke har opdaget det
Pyntet med friturestegt grønkål og gulerodsbacon. Mmm, det er rart!
Suppen:
Hak og steg 1 stort løg, fire fed hvidløg og et stykke (2-3cm) ingefær i olie. Steg indtil løgene er klare og der dufter dejligt af ingefær.
Tilsæt græskarstykker fra et halvt moskusgræskar (med skræl, uden kerner, hvis du bruger den halvdel med kerner) og to udskårne æbler uden kernehus men med skræl. Steg til det hele er varmt og tilsæt så en liter bouillon. Lad koge 10-15 min. Blend. Tilsæt lidt sojafløde. Smag til. Nyd.
Pynt gerne med gulerodsbacon (bliv ved med at skrælle gulerødderne uden at skifte side og steg så stykkerne i et par centimeter rapsolie) og friturestegt grønkål som her. Ellers er en lille bunke frisk (evt. marineret i citronsaft, salt og peber) grønkål i midten af tallerkenen lige så fint og lækkert. Hak den helt fint.
Advarsel! Hvis du frituresteger grønkål 'eksploderer' det! Vær forsigtig og sørg for at grønkålen ikke er for våd!
Bedømmelse: 10 / 10 på 2 stemmer.
Skrevet af T-rex
Rapsolie
1 stort løg
4 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
2 røde øko-æbler
1/2 moskusgræskar
1 l. grønsagsbouillon
Sojafløde (1 dl)
Salt & peber
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Pynt:
3 store gulerødder
En lille bunke grønkål
Rapsolie
Skrevet af T-rex
Ingredienser:
Til 4 personerRapsolie
1 stort løg
4 fed hvidløg
2-3 cm ingefær
2 røde øko-æbler
1/2 moskusgræskar
1 l. grønsagsbouillon
Sojafløde (1 dl)
Salt & peber
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Pynt:
3 store gulerødder
En lille bunke grønkål
Rapsolie