Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Grønkålssalat med portvinsfigner (Politikens opskrift)

Grønkålssalat med portvinsfigner (Politikens opskrift)

Vegansk

For at forevige det geniale link i tråden; http://vegetarkontakt.dk/?-vegetarisk-julemad-=97828 har jeg stjålet politikens opskrifter på julemad; http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekopskrifter/ECE1461283/groenkaalssalat-med-portvinsfigner/


Husk at lægge fignerne i blød, minimum dagen før eller gerne op til 1 uge før de skal bruges.

Sådan gør du:

Halver fignerne, og læg dem i et syltetøjsglas, dæk med portvin, og stil på køl.

Rib grønkålsbladene, skyl dem grundigt, og slyng dem tørre.

Hak grønkålen mellemfint. Pil og skær mandarinerne i skiver.

Skær porren i ultratynde skiver.

Læg grøntsager og frugt separat i et fad, og dæk dem til.

Pisk dressingen sammen, og smag den til.

Ved serveringen: Bland dressingen i salaten, og smag til med salt og peber, den skal være syrlig.

Det er de fordrukne figner, som gør salaten til noget specielt, og den kan sagtens være årets salat til den traditionelle julemad med and og flæskesteg. Grønkål kan erstattes med 200-300 g rødkål, eller du kan bruge en blanding af de to.

AF Tina Scheftelowitz
- Foto: Columbus Leth


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Ruby

Ingredienser:

4-6 personer

100 g tørrede figner
1 dl portvin
150 g grønkål
500 g klementiner (5 stk.)
4 cm hvid porre (eller 1/2 løg)

Dressing:
1 spsk. friskpresset citronsaft
saft fra 1 klementin
3 spsk. portvin (fra udblødte figner)
salt og peber
 
Se flere opskrifter på Julemad