Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Tofuand

Tofuand

Vegansk

Tofu "skindet" er købt en en kineserbutik. Det skal lægges i blød som det første.

Tofuen bliver blendet med krydderier og blandes med mel så den bliver lidt fastere i det.

De øvrige grønsager steges på panden og smages til med krydderier.

I en passende størrelse form lægges husholdningsfilm som dækker bunden og kanterne. De nu bløde skindstykker lægges i et lag nederest. Så fylder man op med tofumassen og til sidst kommer grønsagerne i. Det hele lukkes til med skind på toppen og så vendes det rundt i en ny form. (Meget spændende øjeblik i det formen løftes af...! Den skal jo helst ikke splatte ud)
En sovs til at pensle med laves af soyasovs, olie, appelsinsaft, krydderier. Stegen skal hele tiden holdes let fugtig med smørelse.
Det tager cirka en time i ovnen på 200 grader, så er tofuen rimelig gennemstegt og lidt mere fast i konsistensen.

Grønsagerne kan man jo variere som man vil, der kunne også sagtens puttes kål og andre vintergrønsager ind.
Man kan også købe noget mock dock og skære i mindre mundrette stykker og blande sammen med tofumassen.



Bedømmelse: 6 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af -Nanna-

Ingredienser:

1-2 æbler
500 gram champignon
1 porre
500 gram tofu
tofu 'skind'
persillerod
mel
økologisk appelsin

kanel
ingefær
chili
muskatnød
hvidløg
lidt soyasovs
olie
salt peber

 
Se flere opskrifter på Julemad


Kommentarer

Taabis
5 år siden

Det er en KALKUN, nå.
AndreaMD
4 år siden

Mon du kan uddybe punktet hvor "anden" vendes over i ny form? Hvordan foregår det? Og er det nødvendigt?
-Nanna-
4 år siden

Grunden til at vi vendte den, var vist for at få tofumassen til at være øverst, men man kan nok godt bare lægge fyldet i i omvendt rækkefølge.
MorLiv
4 år siden

hvor fanger man tofu skind?
-Nanna-
4 år siden

Det kan man gøre i en kineserbutik, det er sådan i nogle plader og ligner lidt hud.
cphairport
3 år siden

Vi har givet den 6. Vi synes den var alt for sød, pga. æblerne, kanelen og appelsinen.
Og det der tofuskind var rigtigt belastende at arbejde med, irriterende at spise... og det havde næsten været bedre uden skindet.

Tofublandingen var rigtigt god, og det var champignongerne også. :)