Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Vegansk mayo og remoulade

Vegansk

Ingredienser 1,25 dl soyamælk (Aldis soya-rismælk fungere også godt)
Ca. 3 dl solsikkeolie (Ikke økologisk, da det smager for meget igennem)
1-2 tsk hvidvinseddike
1 spsk. fint sukker
1/2 tsk senneps-pulver (forsigtig)
1,5 tsk salt
evt. en knivspids paptrika
Til remoulade: pickles eller piccadelly

Fremgangsmåde:
Hæld soyamælken ned i en beholder. Hæld langsomt olien i, imens du bruger en blender med en stavblender. Fortsæt indtil mayoen er fluffy, bemærk den stivner mere når du lige lader den stå et øjeblik. Så hold eventuelt en pause når den er ved at blive godt tyk, hvis du vil minimere olien i den. Put alle de resterende ingredienserne i og blend til de er blandet.
For at lave mayoen til remolade putter du pickles (ikke syltede agurker!) eller piccadelly i.

Facon's kommentar (vigtig):
Vil lige tilføje at almindelig lagereddike blev brugt til julefrokosten, og at man skal være forsigtig med eddiken, da den smager meget igennem, så start med en lille teske og prøv dig frem! Til en portion mayo, der var lidt større end opskriften angiver, brugte jeg et helt glas pickles (ca. 300 g.) og noget gurkemeje til at give farve.

Holbarhed: Ca. 5 dage.

Disse "fiske"fileter er ekstremt gode med remo'en! : http://mettemorgenstjerne.blogspot.com/2011/05/smrrebrd-veganske-fiskefileter-med.html


Bedømmelse: 10 / 10 på 5 stemmer.

Skrevet af vegandy

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Saucer, dips og dressinger


Kommentarer

Facon
7 år siden

Vil lige tilføje at almindelig lagereddike blev brugt til julefrokosten, og at man skal være forsigtig med eddiken, da den smager meget igennem, så start med en lille teske og prøv dig frem! Til en portion mayo, der var lidt større end opskriften angiver, brugte jeg et helt glas pickles (ca. 300 g.) og noget gurkemeje til at give farve.
vegandy
7 år siden

Du skal jo ikke give dem det hele Facon ;)
Facon
7 år siden

Nej så kan vi selvfølgelig ikke shine igen som de eneste med den perfekte remoulade :)
Mrs Darling
7 år siden

LOL i er grineren :D I har fået 10 chillier af min mand, som er helt vild med den remoulade, hvor længe tror i den ville kunne holde sig?
Laika
7 år siden

Jeg elsker jer =)
vegandy
7 år siden

Mange tak! :) Den kan sig i ca. holde sig 5 dage.
Trine T
7 år siden

Også 10 chillier fra mig. Gik desværre glip af både "fiskefileterne" og remo til julefrokosten, men Darlingerne har virkeligt solgt dem godt, så jeg prøvede hele dynen af her til aften. Det er bare godt! Remoen fuldstændig som alm. remo med æg og der er ingen klam bismag af soja . Og fileterne er meget tæt på the real thing - begge dele skal klart med til min families meget lidt veganske julefrokost 2. juledag. Tak for opskrift og go' humor :)
Trine T
7 år siden

Brugte i øvrigt æblecideredikke og halvt soja og halvt risdrik fra Naturlig samt Piccalilly (kan købes i Irma) - virker også fint :)
AidaAidaAida
7 år siden

øhm... hvad er forskellen på pickles og syltede agurker? :s
vegandy
7 år siden

pickles fx piccalillyfra er en blanding af flere forskellige halvblendede grøntsager tilsat krydderrier og eddike såvidt jeg husker :)