Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Chokoladekage

Chokoladekage

Vegansk

Chokoladekage
3 dl. hvedemel
2 dl. sukker
1 dl. kakao
2 tsk. bagepulver
2 spsk. olie
3 dl. soya cacaodrik

Bland mel, sukker, kakao og bagepulver i en skål og tilsæt olie og soyadrik. Rør dejen godt sammen og hæld den i en smurt form. Bages ved 200°C i ca. 30 minutter. Færdig!

Kagen er fin som den er - men fordi den er SÅ fantastisk let, er det nemt at tilføje egne ting. Chokoladestykker, nødder, rosiner... Og man kan evt. drysse kagen med flormelis når den har kølet lidt af. Som bonus kan man spise kagen med optøet tofuline-is (efter egen smag), som virker ret genialt som erstatning for creme fraiche (det var mine nok-så-kødædende forældre der fandt ud af dette, og nu spiser de aldrig creme fraiche mere!).

Opskriften kan også bruges til at lave muffins - det er bare at finde formene frem.

Se evt. opskriften på Frosting (den amerikanske version af glasur).


Bedømmelse: 9 / 10 på 61 stemmer.

Skrevet af Mette

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik


Kommentarer

AggieM
17 år siden

Mums den er god! Brugte dog almindelig mælkekakao (den fra netto), soja-produkter er for dyre for mit minimale budget.
Stine
17 år siden

Den kage er bare den bedste vegansk chokoladekage jeg nogensinde har smagt.. ss.. Den er ikke så tung som veganske kager tit bliver... Og så er det jo skønt der er så få ingredienser i så kan man lave den uden sådan at skulle handle ind
soluis
16 år siden

Jeg har nu bagt den igen samt severet den for andre og den er kommet for at blive en del af mit liv. Også denne weekend har jeg nydt den, Tusinde tak. Vidste ikke det kunne være så nemt.

Du får klart 10
Rikke
16 år siden

Der kan blive 18 mellemstore muffins:) og de smager bare mums;)
Annie.
16 år siden

Helt perfekt!! Jeg brugte dog: 3 dl. Sigtet speltmel, 2 dl. rørsukker, 1 dl. kakao, 10 g. bagepulver, 20 g. olie, 3 dl. soya cacaodrik da det er de ingresienser som vi har herhjemme og den smager SÅ godt! (Tak for opskriften)
Maria-diætist
16 år siden

Nogen, der har prøvet at bruge grahamsmel?
Maria-diætist
16 år siden

Nogen, der har prøvet at bruge grahamsmel?
lotte03
16 år siden

du har lavet en cokoladekage som er så god så det for englerne til at synge. da jeg ikke kan tåle mælk blev jeg så glad da jeg smagte den jeg elsker søde sager og da jeg ikke kan tåle mælk og der er meget jeg ikke må spise selv slik må jeg heler ikke få da der er meget skjult mælk i. så jeg siger tak til en sand mester.
Maria-diætist
16 år siden

Nå, nu har jeg prøvet med halv hvede halv grahamsmel og det gik aldeles udmærket. Severede til ca. 30 børn i en fritidsklub, og de var vilde med den. Thumbs up :)
Tamaswini
15 år siden

Lækker kage, især med hakkede tørrede abrikoser! :D
millacam
15 år siden

Prøv at smørre fadet/formen og drys med kokos eller hakkede nødder eller mandler - og kom så dejen i og bag... MUMS !!! :D
Wonderboy
15 år siden

nice :)
den var nem og lave og meget hurtig.. glæder mig til at teste med frosting og andet guf på
10 herfra
mvh k
Linse
15 år siden

kan man bruge alm. soyamælk i stedet for cacao?
kamille
14 år siden

Linselone: Ja, det plejer jeg at gøre:) Ellers kan man bare blande det op med cacaopulver:)
Thommie
14 år siden

Prøvede at lave den i går, men brugte lidt mindre sukker (1,5 dl) og brugte fuldkornsspeltmel, og det smagte rigtig godt. Jeg puttede lidt Fiordifrutta abrikosmarmelade på skiverne, mums! Hvis man kunne lave den uden sukker, kunne man godt spise den som morgenmad :)
Nelle
14 år siden

Mums! Lavede dem som muffins.. De smagte endnu bedre end "alm." muffins..
Mrs Darling
14 år siden

nam nam smager en lille bitte smule sund, men er dælme god alligevel, skal helt sikkert lave den til børnehaveklassen til uddeling, jeg pimpede den godt nok med mørk chokolade og hakkede valnødder. Jeg puttede dejen i en lille bradepande og den fik 20 minutter, nu er den perfekt.
Johan
14 år siden

Jeg laver denne kage hele tiden i forskellige variationer. Mange tak for den oprindelige 3,2,1 opskrit med 3dl maelk og ikke 6. Den ligger paa ryggraden nu :-)
Den er ogsaa foerste link paa google hvis man soeger efter vegansk chokoladekage.
Johan
14 år siden

Jeg laver denne kage hele tiden i forskellige variationer. Mange tak for den oprindelige 3,2,1 opskrit med 3dl maelk og ikke 6. Den ligger paa ryggraden nu :-)
Den er ogsaa foerste link paa google hvis man soeger efter vegansk chokoladekage.
Jiny
14 år siden

Håber, at nogen af jer kan svare mig hurtigt. Hvor mange personer er denne opskrift beregnet til? Vil nemlig gerne bage denne kage til min fødselsdag, og skal bruges til ca. 15 personer. Vil det være nok, tror I?
:)
Lux
14 år siden

Rigtig god base opskrift :-)
Flower
13 år siden

Ganske okay og meget nem chokokage. Super let og hurtig at lave, hvis man lige får en trang til KAGE... :)
Kan sikkert blive endnu bedre, hvis man tilføjer nødder eller chokostykker eller andet...
Mette-
13 år siden

jeg må desværre gå mod strømmen af positive anmeldelser, da jeg lavede muffins af opskriften og de kom til at smage melede og lidt af billig rystekage...:(
Creampuff
13 år siden

Skøn chokoladekage :D. Nemlig og hurtig at lave! Virkelig nemt at tilføje 'egen smag' .
anonym
13 år siden

Virkelig nem og virkelig lækker. I stedet for soyakakao brugte jeg appelsinjuice, da jeg har haft held med det før. Det smager rigtig godt i chokoladekage. Jeg ærgrede mig over at jeg havde glemt at købe mørk chokolade, som jeg kunne hakke og putte i, men den fungerer faktisk fint uden. Dertil en glasur bestående af flormelis, revet æble og citronsaft.

Jeg lavede halvanden portion, og det er vist lige i underkanten til 15 mennesker.
anonym
13 år siden

Husk forresten at si de tørre ingredienser for en mildt bedre oplevelse.
Cellie
13 år siden

Har nogle muffins i ovnen lige nu og glæder mig til at smovse dem :) Puttede dog 1½dl appelsinjuice og 1½dl rismælk i samt valnødder og når de engang er kommet ud og er kølet lidt af, vil jeg pynte dem med lidt appelsin glasur :)
Mitzey
13 år siden

Muuums, har lige taget en bid og den er bare lækker, så den vil jeg lave fremover !
Hippieungen
13 år siden

Har lige lavet den, og den smager, for at sige det med ét ord, episk :D
Hippieungen
13 år siden

For at give en mere præcis rating, ville jeg være nød til at bruge uægte brøker..
MB
13 år siden

Konge kage! :D
CecilieLove
13 år siden

SUPER DUPER KAGE! Den har en lækker svampet konsistens og den helt rigtige smag. MUMS (:
Ost
13 år siden

DEN SER GODT NOK LÆKKER UD!!
Ost
13 år siden

Uhm, mine smagsløg nød den lige så meget som mine øjne, da de så billedet. Virkelig god!! Den blev lidt læderagtig på overfladen, men det kan nok godt ha' noget at gøre med, at jeg glemte at tage den ud.... Men super super lækker! Mine kødædervenner var sådan "NØØØJJJ.. Og så uden mælk og æg?!?!?! nom nom nom smask" ;)
Luvox
12 år siden

Normalt er jeg forfærdelig til at bage, men denne kage blev god! Så super let. Konsistensen og smagen er god. En anelse tung, synes jeg, men sådan skal chokolade nu også være :)
Ida Sofie
12 år siden

Jeg lavede den med reven appelsinskal og peanutbutter i. Kom så appelsin glasur på bagefter. Det smagte helt vildt godt (:
Det er en dejlig grund opskrift!! Har tænkt jeg også vil prøve at lave den med citron.
Bimmer
12 år siden

Hmm. Jeg ved ikke om jeg har lavet den forkert, men jeg fik en meget mærkelig halvklam gummiagtig kage ud af det :(
tuni
12 år siden

Jeg vil anbefale at man laver den med frostingen ovenpå. Synes den blev lidt kedelig uden noget, selvom der står den er fin som den er. Måske havde jeg bare noget for gammel kakaopulver el. noget, men smagte ikke af så meget. Men min søster og far synes den var rigtig god...
betterbitter
12 år siden

glæder mig til at lave den! nam nam :D
Mannequin
12 år siden

Lavede dem i muffin former, de var rigtig gode.. Men smadrede frostingen (typisk mig) så brugte bare flormelis ovenpå istedet.. 10/10 :D
dabp
12 år siden

Jeg har lavet den et par gange, første gange gik det fik, men efterfølgende har jeg brændt den på, to gange i streg... Kan ikke lige lure hvad jeg gør galt..... :(
pigen charles
11 år siden

mums lækkert er ellers ikke til kage, men rigtig god og nem tilsatte lidt ekstre soya kakao og tilførte udover det hakkede mandler, havregryn og mørk chokolade kan klart andbefales! lidt brownie agtig mums
Lucka
11 år siden

Jeg har bagt kage efter denne opskrift mange gange efterhånden, det er en nice hovede opskrift, der er god at eksperimentere med. Har fx byttet soyakako ud med vand og most bannan og lidt mørk chokolade. Hasselsnødder er også godt i:D