Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Svampepate

Svampepate

Vegansk

-> Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skalotteløg i flade halvcirkler og hvidløget i millimetertern.

-> Svits skalotteløg og hvidløg i 2 spsk olienolie i 2-5 minutter, endelig ikke for længe.

-> Hak svampene i millimetertynde skiver.

-> Tilsæt svampene og 1 spsk olivenolie til løgblandingen, og lad det koge under låg i 10 minutter. Hvis ikke svampene udskiller væske, så det fejlagtigt steger i stedet for at koge, tilsæt lidt salt.

-> Fjern låget og lad det sautere i 3-5 minutter.

-> Tilsæt balsamico, tamari, timian, salvie, og lad det varmes i 2 minutter. Sluk for blusset.

--

-> I en gryde tørristes valnødderne under konstant omrøring 5-7 minutter, eller ind til de begynder at dufte. (Sluk før de får sorte pletter.)

--

-> Blend det hele i en food processor eller med en stavblender.

-> Smag til med peber.

--

Nu er pateen færdig, og du kan nyde den på hvidt brød med et glas vin til.


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af ER

Ingredienser:

3 spsk olivenolie
5 fed hvidløg
5 skalotteløg
300g portobellosvampe
2spsk balsamicoeddike
2spsk tamari (sojasauce)
1tsk tørret timian
1spsk frisk salvie (ca. 6 blade) - eller 1 tsk tørret
150g valnødder
salt og peber efter smag
 
Se flere opskrifter på Pålæg


Kommentarer

ER
12 år siden

Tak til bogen The Vegan Table for inspiration!
Kath
12 år siden

Smager fantastisk! :D
ER
12 år siden

Tak, Kath!