Svampepate
Vegansk
-> Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skalotteløg i flade halvcirkler og hvidløget i millimetertern.-> Svits skalotteløg og hvidløg i 2 spsk olienolie i 2-5 minutter, endelig ikke for længe.
-> Hak svampene i millimetertynde skiver.
-> Tilsæt svampene og 1 spsk olivenolie til løgblandingen, og lad det koge under låg i 10 minutter. Hvis ikke svampene udskiller væske, så det fejlagtigt steger i stedet for at koge, tilsæt lidt salt.
-> Fjern låget og lad det sautere i 3-5 minutter.
-> Tilsæt balsamico, tamari, timian, salvie, og lad det varmes i 2 minutter. Sluk for blusset.
--
-> I en gryde tørristes valnødderne under konstant omrøring 5-7 minutter, eller ind til de begynder at dufte. (Sluk før de får sorte pletter.)
--
-> Blend det hele i en food processor eller med en stavblender.
-> Smag til med peber.
--
Nu er pateen færdig, og du kan nyde den på hvidt brød med et glas vin til.
Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.
Skrevet af ER
5 fed hvidløg
5 skalotteløg
300g portobellosvampe
2spsk balsamicoeddike
2spsk tamari (sojasauce)
1tsk tørret timian
1spsk frisk salvie (ca. 6 blade) - eller 1 tsk tørret
150g valnødder
salt og peber efter smag
Skrevet af ER
Ingredienser:
3 spsk olivenolie5 fed hvidløg
5 skalotteløg
300g portobellosvampe
2spsk balsamicoeddike
2spsk tamari (sojasauce)
1tsk tørret timian
1spsk frisk salvie (ca. 6 blade) - eller 1 tsk tørret
150g valnødder
salt og peber efter smag