Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Svampepate

Svampepate

Vegansk

-> Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skalotteløg i flade halvcirkler og hvidløget i millimetertern.

-> Svits skalotteløg og hvidløg i 2 spsk olienolie i 2-5 minutter, endelig ikke for længe.

-> Hak svampene i millimetertynde skiver.

-> Tilsæt svampene og 1 spsk olivenolie til løgblandingen, og lad det koge under låg i 10 minutter. Hvis ikke svampene udskiller væske, så det fejlagtigt steger i stedet for at koge, tilsæt lidt salt.

-> Fjern låget og lad det sautere i 3-5 minutter.

-> Tilsæt balsamico, tamari, timian, salvie, og lad det varmes i 2 minutter. Sluk for blusset.

--

-> I en gryde tørristes valnødderne under konstant omrøring 5-7 minutter, eller ind til de begynder at dufte. (Sluk før de får sorte pletter.)

--

-> Blend det hele i en food processor eller med en stavblender.

-> Smag til med peber.

--

Nu er pateen færdig, og du kan nyde den på hvidt brød med et glas vin til.


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af ER

Ingredienser:

3 spsk olivenolie
5 fed hvidløg
5 skalotteløg
300g portobellosvampe
2spsk balsamicoeddike
2spsk tamari (sojasauce)
1tsk tørret timian
1spsk frisk salvie (ca. 6 blade) - eller 1 tsk tørret
150g valnødder
salt og peber efter smag
 
Se flere opskrifter på Pålæg


Kommentarer

ER
5 år siden

Tak til bogen The Vegan Table for inspiration!
Kath
5 år siden

Smager fantastisk! :D
ER
5 år siden

Tak, Kath!