Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Moussaka (kinda)

Vegansk

Kog rodfrugterne (jeg brugte yams, gulerødder, rødbede og kartofler), behold gerne skræl på hvis det er øko, og mos dem med en gaffel hvorefter der røres margarine (AMA's økologiske er min favorit) og sojamælk el. Any kinda klumpet kartoffelmos will do, gør som du plejer (skal bare helst ikke være for sjappet).

Steg løg, hvidløg og svampe, og tilføj hakket, frisk tomat, og friske krydderurter (til sidst!). Smag til med salt og pepper etc.
Steg auberginerne (krydrede) på panden i noget olie (vigtigt, ellers bliver de bare træagtige i konsistensen).
Anret nu et lag mos, et lag aubergine, et lag svampe-snask, et lag aubergine og til sidst et lag mos, i et fad.
Sojafløde, gærflager og olie blandes, og hældes ovenpå.

Smid det hele i ovnen og bag til det bliver sprødt på toppen, og spis varm. Gerne med salat til.

Mums mums.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Taabis

Ingredienser:

Rodfrugter
bouillon
margarine
sojamælk

aubergine

Svampe (kantareller er mums)
løg
hvidløg
tomater
friske krydderurter (basilikum, korriander el)

Sojafløde
gærflager
olie
(ca i forholdet 3:1:1)

krydder efter smag
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af Taabis:



Moussaka (kinda)




Kommentarer

ER
7 år siden

Kan du ikke skrive hvor meget du har brugt af hver? F.eks. 1 aubergine, 5 tomater, 150g svampe, etc.
Det lyder ellers meget lækkert. :)
Taabis
7 år siden

Hej ER
Ville ønske jeg kunne - men kan ikke rigtigt huske det præcist, laver altid mad på gefühl... Har lavet det nogle gange, og brugt 2 små øko auberginer hver gang (dét kan jeg dog huske), det passer til to lag i mit fad - afhængigt af hvor stor en portion man laver (og hvilket fad man har) kan man jo bruge flere/færre. Hvis jeg skal give cirka angivelser (til mit fad, omtrent en A4-side) vil jeg sige: 1 liter mos (med margarine og sojamælk til man skammer sig) og mht svampesnasket én hel bakke svampe, lige så meget tomat som løg (2-3 almindelig størelse), rigeligt hvidløg (jeg bruger næsten et helt løg af gangen, men jeg ææææhlscher også hvidløg, vampyrer bør nok bruge lidt mindre :-) ). Og så bruger jeg svarende til en hel sojafløde til "låget". Oh, og en hel "dusk" kryderurter...

Håber du kaster dig ud i at give den et forsøg - og lad mig endelig vide hvis du har nogle forslag :-).