Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Fougasse (Provencalsk olivenbrød)

Vegansk

Rør gæret og saltet ud i vandet og arbejd langsomt melet i (ælt i cirka 5 minutter). Lad dejen 1-1½ time. Rul dejen ud til en plade på 30x40 cm, lad den være et par centimeter tyk. Fordel oliven, soltørrede tomater og de tørre krydderier på dejen. Dryp med olivenolie og luk brødet ved at tage fra venstre side og dække højre side til. Før kanterne presses sammen pensles de med lunkent vand. Brødet pensles med olivenolie og snittes på skrå med mellemrum på 2 centimeter, så man kan se olivenfyldet. Brødet bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30 minutter, til det er sprødt og har fået en brun kulør.

Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af MariaConstanze

Ingredienser:

3½ dl lunkent vand
40 g gær
650 g mel
1 tsk groft salt
100 g sorte oliven, uden sten, groft hakket
1 tsk herbes de Provence (blandede grønne krydderier)
4-6 spsk olivenolie
Soltørrede tomater (jeg ved ikke hvor mange, jeg tager bare så mange så det ser passende ud)
 
Se flere opskrifter på Brød