Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Tom kha hed

Tom kha hed

Vegansk

Sådan gør du:

Skræld ingefæren og hak den fint sammen med chili, hvidløg, citrongræs og kafirlimeblade. Rengør forårsløg og hak dem fint også. Skær champignon eller portobello svampe ud i mundrette stykker.

Kom 1 kop quinoa i en gryde og kog dem i 2 kopper vand i 10 minutter, når de har kogt tages de af varmen, er tilsættes lidt salt og så skal de trække mindst 5 minutter.

Varm olien og 'brænd' gurkemeje af, tilsæt citrongræs, ingefær, hvidløg, chili og limeblade under omrøring. Hæld bouillon i og lad det hele simre 8-10 minutter. tilsæt svampe og forårsløg - lad det simre lidt længere (5-10. minutter, afhængigt af svampene). Du kan evt. også putte bønnespirer, vandkastanjer, karl-johan svampe, kikærter og bambusskud i. Til sidst tilsættes Kokosmælken, der røres rundt og slukkes for varmen, tilsæt da lime/citron saft og koriander.

server med finthakket mynte, koriander, hakkede forårsløg og godt gennemskyllede bønnespirer og kogt quinoa :) Det smager skønt!


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Tonetrold

Ingredienser:

til suppen:
- lidt kokosolie (omkring 2 spsk)
- 2 stk citrongræs
- en god klump ingefær
- 7-8 fed hvidløg
- 1-2 alm. røde chili
- en lille håndfuld kafirlimeblade
- et godt bundt forårsløg
- en god del snittet champignon/portobello svampe
- rigeligt gurkemeje
- 1-2 dåser kokosmælk
- 1 spsk herbamare grøntsags bouillon i 1L vand.
- Lime eller citronsaft fra ½-1 lime eller citron

du kan evt. også putte bønnespirer, vandkastanjer, karljohan svampe, kikærter, bambusskud i.

servering:
- en bakke bønnespirer
- et bundt frisk, hakket, koriander
- hakkede forårsløg
1 kop quinoa + 2 kopper vand.
evt. mynte
 
Se flere opskrifter på Supper