
Sojamælk
Vegansk
Meget nem og billig sojamælk
3dl sojabønner lægges i blød natten over.
Vandet hældes fra og sojabønnerne blendes i mindre portioner i forholdet 1 del sojabønner til 3 dele vand (mindre vand hvis man vil have tykkere mælk) til en ensartet væske. Væsken hældes gennem et klæde ned i en gryde, og koges op. Smages til med rørsukker efter behag og evt vanilje (eller kanel, ingefær osv. alt efter hvad man har lyst til)og koger under omrøring videre i mindst 20 minutter . Hvis mælken begynder at skumme øses skummet fra med en ske og kasseres.
Hældes på flasker og opbevares på køl.
Enjoy!
PS. Massen der bliver tilbage i klædet hedder okara og er meget fiberrig. Kan anvendes i bagværk, frikadeller og meget andet :-)
Kommentarer
PollyPunk
8 år siden
8 år siden
Skal de ikke koges mere for at blive fri for 'giftstoffer'?
Karat
8 år siden
8 år siden
Hej Polly. Tak skal du have, det var en slå-fejl, der skulle stå 20, det har jeg nu rettet (på min nye, brugte og meget lille computer med små, bitte taster) :-)
Jefe
8 år siden
8 år siden
Hej. Du har glemt en vigtig ting; efter de har ligget i blød skal bønnerne og frisk vand koges op til minimun 83 grader, for at slippe det enzym, som giver bitterhed. Og så ville jeg blende i forhold maks. 1:2
Kappa
5 år siden
5 år siden
Hvor kan man få soja bønner?