Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Forårsruller

Forårsruller

Vegansk

Hvidkåles skæres meget fint ud og blandes med bønnespirerne, majsen og krydderierne i en skål.

Bruges der rispapir skal dette skilles ad. Det skal gøres forsigtigt, da det let kan gå i stykker.
Bruges der filodej, skal man selv skære det til, alt efter hvor store man vil have rullerne. Det er nemmest at arbejde med helt firkantede stykker, og det er bedst at de laves forholdsvis små. Filodejen tørrer også hurtigt.
HUSK at læse på pakkerne, hvordan dejen skal håndteres, da den skal tages ud af køleskab/fryser i god tid.

Fyldet lægges på midten af rispapiret/dejen og denne pensles med vand, så den er god at arbejde med. Højre og venstre side foldes ind over dejen og derefter rulles det. Husk at lave rullerne stramme, så de ikke går fra hinanden, men pas samtidig på at der ikke går huller i dejen.

Olien opvarmes i en gryde (hvis man ikke har en frituregryde). Tag en lille gryde og skru helt op for blusset, så olien bliver godt varm. Der skal bruges rigelig med olie (omkr. ½ l.) og for at rullerne ikke brænder fast på bunden og bliver stegt ordentligt. Dejen skal være et sted mellem lysebrun og mellembrun, for at rullerne er færdige.

Serveres med sød chilli sauce og evt en frisk salat og ris.


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Hecate

Ingredienser:

1 pakke rispapir (fås som regel hos grønthandlere) - filodej kan evt også bruges, for at matche opskriften skal der dog bruges 2 pakker

½ hvidkål
1 pk. bønnespirer (eller babyspirer)
1 dåse majs

Spidskommen
Cayennepeber
Salt
Peber

Solsikke- eller rapsolie til stegning
 
Se flere opskrifter på Hovedretter og fint mad

Alle opskrifter af Hecate:



Korma sauce