Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Solsikke-spread med forårsløg

Solsikke-spread med forårsløg

Vegansk

Kog solsikkekerner i 3 minutter. Lad groftskårne forårsløg koge med de sidste 30 sek.
Lad afdryppe i en sigte og hæld i en lille skål sammen med olie og groftskåret basilikum.
Citronen presses og der rives skal af halvdelen. Saft og citronskal tilsættes.
Blend med stavblender til en ensartet masse.
Juster konsistens med vand/mere olie.
Smag til med salt, peber og hvidløg.
Perfekt på kiks og rugbrød. Portionen giver ca. tre glas, der skal opbevares i køleskab.


Bedømmelse: 10 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af Muku

Ingredienser:

250 g solsikkekerner
1 bundt forårsløg (10 små)
1 øko-citroner
1/2 dl. solsikkeolie
1 spsk vand
lille bundt frisk basilikum
salt
hvidløgspulver
peber
 
Se flere opskrifter på Pålæg

Alle opskrifter af Muku:






Kommentarer

GreenEnergy
5 år siden

hvorfor skal solsikkekernerne koges?
plejer at sætte dem i blød natten over :)
Roxy
5 år siden

ser godt ud. tror du det kan fryses ned?
Buch
5 år siden

Genialt, det skal jeg lave i morgen. Og jeg skal ud og have mig nogle glas, det er væsentlig mere charmerende end de plastic ting jeg bruger nu.
Muku
5 år siden

@GreenEnergy: Det er hurtigere at lave, når der koges og holdbarheden øges. Men metoden med at sætte i vand er sikkert lige så god - det handler jo om at få kernerne så bløde at de nemt bliver til mos.

@Roxy: Har ikke prøvet at fryse ned - men mon ikke konsistensen også er god efter en tur på frost. Holder nemt en uge eller to (måske længere?) i køleskab
Vegesmølf
5 år siden

MUMS! Den er nu min nr. 1 på min spread top 10! :-)
Abrikos
4 år siden

Lækkert på rugbrød med tomatskiver ovenpå :)
Adina iris
4 år siden

uhmm, sikke dejlig opskrift TAK
Maj1974
1 år siden

nu er det lang tid siden det her er skrevet men neeeej hvor ER jeg glad for at finde den her opskrift.....har nemlig prøvet lave det uden den store succes......havde slet ikke tænkt på at de kerner skulle koges eller ligges i blød.....AAAHHHHAAAAA :0))) TAK :0)