Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Fedt- og glutenfri falafler!

Fedt- og glutenfri falafler!

Vegansk

Sæt kikærterne i blød over natten (8-12 timer). Husk, rigeligt vand!
(Mine kikærter var svulmet til 125 gram)


Hæld vandet fra og blend kikærterne med alle andre ingredienser, bortset fra vandet. Jeg brugte en foodprocessor. Tilsæt vandet mens der blendes. Der kan godt være brug for mere vand, men det skal være 'tørt' og ikke spread-agtigt. Form til 10 små bolde og pensl med lidt olie, hvis du ønsker en sprød overflade. Ellers er det bare at putte dem på bagepapir i ovnen.
Bag øverst ved 200 grader varmluft i ca. 25 min.


Servér i pitabrød med grøn salat og tahindressing eller sammen med kartoffelrösti, kogt broccoli og vegansk tzatziki.




Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af BobbelobBob

Ingredienser:

- 50-75 gram tørrede kikærter
- 1 god håndfuld frisk koriander (gerne mere, hvis man ønsker)
- 1-2 fed hvidløg
- 1/8-1/4 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- Lidt rødløg el. alm. løg (25 gram)
- Lidt cayennepeber (Jeg dryssede bare i, men det er meget forskelligt hvad man kan lide - ca. 1/4 tsk)
- Et drys salt
- 1½ tsk kikærtemel
- ½ dl vand

 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter

Alle opskrifter af BobbelobBob: