Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Gul spread med røde linser

Gul spread med røde linser

Vegansk

Skyl linserne. Kog dem med vandet i en lille gryde i 20-30 minuttter til vandet er forsvundet og de let kan moses ud. Hvis vandet fordamper hurtigt, så tilsæt en smule ekstra, så linserne ikke brænder på.

Løgene skæres i tern. Varm olie og gurkemeje på en pande og tilsæt løg. Lad svitse for lav varme til løgene er bløde.

Hæld løg over til de færdigkogte linser og purér med en stavblender. Smag til med salt, hvidløgspulver og evt. mere gurkemeje.

Hæld på glas og opbevar i køleskab.

Kan bruges som smørepålæg men helst med friske grøntsager ovenpå - fx tomater, løgringe, fintsnittet porre eller agurkestykker. Er også god som smørelse i en sandwich med salat og friske/ grillede/ syltede grønsager.


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Muku

Ingredienser:

125 g røde linser
2,5 dl vand
2 løg
2 spsk olie
2 tsk gurkemeje
salt
hvidløgspulver
 
Se flere opskrifter på Pålæg

Alle opskrifter af Muku: