Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Frække dunser med grønkål!

Frække dunser med grønkål!

Vegansk

Blend kikærterne, der har ligget i blød natten over (ca. 8 timer) med en stavblender eller i en minihakker. Kom dem i en skål og tilsæt de våde og de tørre ingredienser, den hakkede grønkål, det finthakkede løg samt alle de skønne krydderier. Ukogte kikærter bør man ikke spise, og de smager heller ikke godt. Jeg smager dog altid på farsen for at vurdere om den f.eks mangler salt eller syre ved at komme en lille smule af farsen i munden, hvorefter jeg spytter det ud igen i vasken eller i skraldespanden.

Lad farsen hvile i ca. 10 min mens du evt. forbereder noget af det øvrige tilbehør. Steg derefter dellerne ved svag varme til de er sprøde på begge sider. Farsen er fast og de er nemme at stege. Du kan som regel se om de er færdige indeni, ved at farven på siden af dem skifter fra en lysere farve til en mørkere. Hvis du er i tvivl bliver du jo nødt til at prøvesmage én inden aftensmaden sættes på bordet. ;)

Server frikadellerne sammen med f.eks en farvestrålende tomatsalat og nye kogte kartofler med en simpel dressing af olivenolie, citronsaft, presset hvidløg, havsalt og tørret dild. Skal det være rigtig frækt, går det bestemt også an at servere en brun sauce, en grønkålssauce eller en spinatsauce til – samt ikke mindst tyttebær, tranebær eller en anden form for syltetøj velegnet til formålet. Dellerne er også perfekte som et sundt og mættende pålæg i madpakken dagen efter.


http://hijaluna.wordpress.com/2012/03/15/fraekke-dunser-med-gronkal/


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

(til ca. 12 store deller)

400 g. ukogte kikærter
4 spsk. sojayoghurt
½ dl. koldt vand
½ dl. olivenolie
1 spsk. citronsaft
1 stort finthakket løg
50 g. hakket grønkål
50 g. havregryn
3 tsk. No Egg (kan udelades!)
2 tsk. almindelige paprika
½ tsk. røget paprika
1 tsk. karry
2 fed presset hvidløg
3 tsk. havsalt
Evt. 2 tsk. tranebær eller anden syltetøj
 
Se flere opskrifter på Frikadeller

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.: