
Blomkålsgryde
Vegansk
I en 5-liters suppegryde ristes de hakkede løg i 2 skefulde olivenolie under omrøring til de bliver helt brune.I en wok steges gulerødderne, kartoflerne, en tredjedel ad gangen, og blomkålen, en tredjedel ad gangen. For hver portion sættes en skefuld olie til den varme wok. Kartoflerne skal blive helt mørkebrune på flere af siderne. Blomkålen skal også "brændes af". Når en portion er færdig, kommer den over i suppegryden.
Tilsæt hvidløg, tomatpure, bønner, krydderier og lidt af grøntsagsboullionen. Tilsæt resten af grøntsagsboullionen lidt ad gangen. Lad koge i 20 min.
Serveres i en skål eller dyb tallerken pyntet med frisk koreander og med lækkert brød til.
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af ER
1½ - 2 liter grøntsagsboullion
2 skefulde olivenolie
7 skefulde stegeolie
8 gulerødder i tern
8 kartofler i (store) tern
3 løg, relativt finthakket
½-1 blomkålshovede i tern
2 ds røde kidneybønner, siet fra lagen
3 fed hvidløg, finthakket
75g tomatpuré
1½ tsk merian
1½ tsk timian
½ tsk estragon
½ tsk paprika
salt, peber, chilipulver efter smag
frisk koreander
Skrevet af ER
Ingredienser:
til 6 portioner:1½ - 2 liter grøntsagsboullion
2 skefulde olivenolie
7 skefulde stegeolie
8 gulerødder i tern
8 kartofler i (store) tern
3 løg, relativt finthakket
½-1 blomkålshovede i tern
2 ds røde kidneybønner, siet fra lagen
3 fed hvidløg, finthakket
75g tomatpuré
1½ tsk merian
1½ tsk timian
½ tsk estragon
½ tsk paprika
salt, peber, chilipulver efter smag
frisk koreander