Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Forskellige saucer

Vegansk



Fælles for de følgende saucer er, at de er gode både som smørelse til varme retter og som ekstra pift til en rugbrødsmad. Man kan lave rigeligt af dem da de holder sig godt i køleskabet

Mandelcharmula
En stor håndfuld mandler
Et stort fed hvidløg
2 spsk olie, gerne hørfrø
½ bundt persille
Vand
Salt

Alt undtagen vand og salt hældes i blender. Tilsæt vand til mandlerne er næsten dækket og blend. Denne sovs skal egentlig være tynd og hældes over grøntsagsretter, men en mere hummusagtig konsistens er også god til at lægge ved siden af på tallerkenen eller på toppen af en tomatmad eller andet. Juster konsistensen med vand og smag det hele til med salt

Jordnøddesauce
2 spsk jordnøddesmør
½ spsk hakket løg
1 fed hvidløg
1 spsk sojasauce
4 spsk smagsneutral olie, gerne hørfrø

Blend det hele og smag til. Juster eventuelt konsistensen med sojasauce eller vand.

Hurtig Guacemole
1-2 modne avocadoer
En sjat citronsaft, helst frisk
1 fed hvidløg
Salt
Skær avocadoerne over og tryk kødet ud på en tallerken. Pres hvidløget og citron over, drys salt på og mos det hele med en gaffel. Smag til og tænk på, at den gerne må være temmelig stærk/sur/salt, det smager bedst når det skal spises sammen med noget andet. Glat det hele ud og server på tallerkenen, lav evt striber eller tern med gaflen.


Bedømmelse: 8 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af Marianne

Ingredienser:

 
Se flere opskrifter på Saucer, dips og dressinger