Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

Langtidshævede boller

Vegansk

Kom gær, sukker/honning og salt op i en shaker/syltetøjsglas med lidt af vandet og ryst det sammen. Husk at komme låg på :)

Kom ca. halvdelen af melet op i en skål/røremaskine og tilsæt gær-blandingen. Rør igennem. Tilsæt resten af melet og vandet. Ælt dejen godt igennem 10 minutter til den hænger godt sammen.

Kom dejen op i en skål/gryde, kom låg på og lad dejen hæve natten over. Mindst 8 timer og gerne længere.

Sæt ovnen på 200-220 grader. Tag dejen ud af køleskabet. Min ovn er ret lille, så jeg deler dejen op i to og kommer den ene del tilbage i køleskabet.

Kom noget rugmel på et skærebræt/køkkenbordet. Form dejen til en firkant. Del dejen midt over. Del derefter delene midt over igen og en gang til, så du har otte boller.

Kom bollerne på en plade og ind i den varme ovn i 20 minutter. Lad bollerne stå i ovnen med eftervarme 4-5 minutter. Tag bollerne ud af ovnen og lad dem køle af.

Uhm... så der friskbagte boller/


Bedømmelse: 10 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af latterthomas

Ingredienser:

800 gram blandet mel/gryn (jeg bruger rugmel, grahamsmel og havregryn), heraf 4-500 gram hvede.
1/4 pakke gær
1 spiseske sukker eller honning
1 teske salt
1/2 liter vand

 
Se flere opskrifter på Brød