Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:

linsedeller

Vegansk



Fars:
linser ca. 500g til 6-7personer
hørfrø ca. 100g - skal kvases før brug.
Hvedemel til at klistre sammen, ved ikke lige hvor meget.
persille, brændeneller, bøgeblade eller hvad man nu lige har i den dur..persille er godt.
porrer og andre grøntsager
hvidløg, hvidløg, hvidløg!!
salt, peber, chili – igen, lige hvad man har af krydderier

jeg har aldrig lavede dem ens 2 gange, det afhænger af, hvad jeg lige har liggende. Linser er sundt, billigt og nemt og knuste hørfrø skaber en 'klistrede' masse, der binder dem sammen. Resten er ret tilfældigt, jo flere grøntsager, jo sundere og mere mættende er de.:)

fremgangsmåde:
linserne ligges i blød ca 3timer før brug (plejer bare at ligge dem i blød dagen før)
blend linserne i det vand de har ligget i (vitaminerne er jo i vandet nu)
alle indgratienser, bortset fra hørfrø og mel, blendes sammen, hvis man hakke grøntsagerne først, er de nemmere at blende.
Hørfrøene knuses, man kan evt blande dem med lidt vand og blende dem, derefter blandes de i farsen.
Kom mel i, så dejen ikke flyder for meget, men lidt flydende vil den altid være(mel kan godt undlades)
'splat' dem ud på en pande med en ske, farsen kan ikke formes i hænderne.
Hvis du bruger brændeneller skal de behandles først, så de ikke brænder..

Fladbrød, salat, tomat, agurk – you name it er godt at spise til, lidt som en rullefalafel.

Og humus er godt til alt..


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Lucka

Ingredienser:

udefinerbart, hvad man lige har..
linser, hørfrø og grøntsager.
 
Se flere opskrifter på Bønner, linser og andre bælgfrugter


Kommentarer

Alia
8 år siden

Hej Rebekka,
Står der ikke noget på pakken/posen på disse linser at de skal skylles og derefter koges før de bruges? Anvisningen er der jo ikke for sjov. Man skyller da ALLE bønner og linser af en årsag, nemlig for at komme af med eventuelle småsten og andre urenheder.

Læs fx dette citat af Camilla Plum "Alle bønner bortset fra linser, mungbønne, soyabønner, kikærter og hestebønner er giftige i rå tilstand. Det drejer sig om et protein, Lectin, som giver tynd mave, opkastning og kvalme. Det gælder både grønne bønner og alle tørrede bønner, som alle kommer fra den samme familie. Grønne bønner skal man altså ikke lave en yndig lille rå salat af, selvom man sågu kan se opskrifter på det i dameblade og kogebøger. De 500 år der er gået fra vi så bønner første gang er ikke nok til at der er blevet opbygget elementær viden om denne grønsag, og det er gået helt galt i de sidste 20 år, hvor man i bare helseiver spirer alt hvad man kan finde i køkkenskabene.
Bønnespirer af andet end de nævnte bønner kan ikke anbefales, og da slet ikke rå."

Citatet er hentet fra http://www.dr.dk/DR2/camillaplum/I+haven/Planter+uddybende/20070504145410.htm hvor du kan læse mere. Håber det kan hjælpe dig og dine gæster til IKKE at få maveonder i fremtiden. Held og lykke med dellerne i fremtiden :)