Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Pølsehorn og namsere

Pølsehorn og namsere

Vegansk

Lun mælk og olie i en gryde til det er fingervamt (dvs. når det har samme temperatur som din finger og du ikke kan mærke at det er hverken koldt eller varmt), hæld det i en skål og opløs gæren deri. Tilsæt salt og sukker samt mel og ælt derefter dejen på et meldrysset bord i ca. 5-7 min. Dejen skal være smidig men ikke klæbe fast til bordet eller din hænder.

Lad dejen hæve under et klæde et lunt sted i ca. 1 time. Slå derefter dejen ned og del den i 3 stykker. Rul hvert stykke ud til en stor cirkel (ca. 30 cm. i diameter) og del den derefter i 8 lagkagesnit. Læg en stribe af 1 tsk. tomatdressing på den bredeste del af hvert stykke. Læg et stykke sojapølse (jeg brugtelange wieners fra Nagel med 4 pølser i en pakke – delt i 12 stykker) ovenpå og træk dejen fra hver side hen over dressing og pølsestykket for at forsegle det. Rul derefter ned mod spidsen til du har et horn. Læg hornene på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i ½ time inden de bages i 15 min. ved 200 grader (alm. ovn)Variation!

Da jeg kun havde købt én pakke sojapølser (svarende til 12 pølsehorn), og der var dej nok til 24, fik jeg lov til at udfolde mig kreativt! De sidste 12 stykker blev derfor til:

4 horn med tomatdressing, to soltørrede tomater i skiver, en kalamata oliven og godt med tørret timian (kærestens favorit)
4 horn med tomatdressing og revet vegansk ost (af mærket VeGourgmet fra Vegan Wonderland)
4 horn med tomatdressing og en grøn rå asparges delt i to (min favorit!)


Pølsehornene var rigtig lækre, som pølsehorn jo kan være. Men de tre forskellige variationer endte med at stjæle al opmærksomheden! Jeg er slet ikke i tvivl om at jeg skal bage horn igen, uden pølser men med forskelligt spændende fyld. Jeg tænker allerede nu på hvordan mon bløde løg med røget paprika, ovnbagt aubergine eller marineret tahinstegt tofu mon smager deri?

Allan har fået lov til at navngive hornene der ikke er pølsehorn. “Namsere…”

http://hijaluna.wordpress.com/2012/05/06/veganske-polsehorn-namsere/Bedømmelse: 10 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

Dej:

25 g olie
5 dl vegetabilsk mælk
25 g gær
2 tsk. sukker
2. tsk havsalt
300 g. grahamsmel
400 g hvedemel


Tomatdressing:

10 spsk. ketchup
5 spsk. vegetabilsk fløde
1 fed presset hvidløg
2 tsk. havsalt


Øvrigt:

2 pakker tofupølser
 
Se flere opskrifter på Brød

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:


Kommentarer

Sarask
7 år siden

Mmmhh...
Jeg prøvede her til aften at lave horn med asparges og nogle få stykker med tofuost og løg.
De smagte himmelsk! :D