Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Joe's Syltede rødbeder

Joe's Syltede rødbeder

Vegansk

Bring saltet vand i kog
Vask rødbederne i koldt vand og skrub så jord mv kommer væk
Kom rødbederne i vandet og kog møre; ca 35 minutter. Hvis bederne er store mere tid, stik med gaffel til de føles rigtige
Hæld vand fra gryden, kom 2 hold kold vand over bederne, så de ikke koger mere. Lad stå i andet hold vand i 2 minutter, hæld fra, og kom tredje hold vand på. Lad stå.
Kog eddike med sukker. Når det koger, kom resten af krydderierne i og sluk for blusset.
Tag bederne op af vandet, skær top og bund fra og fjern skindet/skalden. Burde kunne gnides af, men jeg skærer det fra.
Del bederne på langs, og snit i 2-3 mm tykke skiver.
Kog vand og hæld på det glas som du vil bruge. Hæld vand fra hen over låget, så det også bliver skoldet.
Kom vodka i glasset og kør det rundt, så al glas har været rørt af vodkaen (Vodkaen kan du genbruge, drikke eller smide ud igen; det skal bare af-bakterieficere glasset)
Kom rødbedestykkerne i glasset
Hæld eddikelagen på
Luk låget til - og lad det stå et par dage før brug.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Jefe

Ingredienser:

1 kg små øko rødbeder
1/2 liter Heidelbergs øko-eddike
150-200 g øko-rørsukker
Salt
10 hele sorte peberkorn
1 teske hele korianderfrø
1 teske hele sennepsfrø (korn??)
Store stykker af den gule skal af en økocitron (ikke den hvide del, kun den gule)
1 sylteglas eller et konservesglas
1 spiseske vodka

 
Se flere opskrifter på Kartofler og andre rodfrugter

Alle opskrifter af Jefe:



Joe's Dressing