Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Pizza Bolognese på vegansk

Pizza Bolognese på vegansk

Vegansk

Pizza bolognese

Smæk en pizzadej sammen af 10 gram gær, vand og mel i et forhold der passer, lidt salt og olie. Jeg bruger altid øjemål og fornemmer, hvornår min dej er som den skal være. Tag cirka 3 dl vand og kom så hvedemel, fuldkornsmel og durummel i til det hænger sammen. Dejen skal være, så du kan arbejde med den, men den må ikke blive for tør. Rør og ælt godt, og lad så dejen stå mindst nogle timer.

75 gram sojagranulat opblødes i en blanding af 4 dl bouillon (lavet på en terning til 5dl), 2 spsk (lys) sojasauce, 1 spsk BBQ-sauce, 1 tsk citronsaft, 1 spsk oregano, 1 tsk røget paprika, salt og peber. Rør i blandingen et par gange, mens den køler lidt ned og stil den så i køleskabet mindst en time.

Varm en gryde med lidt olie til næsthøjeste trin og sauter 2 hakkede løg, 4 hakkede fed hvidløg og 2 halve peberfrugter (grøn og rød) i tern med 1 tsk paprika, 1 tsk chilipulver, 1 tsk hvidløgspulver, 1 spsk oregano og 1 spsk basilikum. Når grøntsagerne er møre skruer du helt op for varmen og tilføjer en dåse tomatpuré – lav plads i bunden af gryden og steg tomatpuréen af, før du blander det hele, det gør masser af gode ting for smagen. Tilsæt nu sojakødet, 1 dl frosne majs og 2 finthakkede tomater (evt. også hakkede oliven). Rør rundt til det hele er varmt og smag til. Sluk så for varmen, og gør bunden klar.

En klump pizzadej rulles ud til en rund (!) pizza og smøres med tomatpuré. Læg et tynd lag sojakødfyld på, drys med revet vegansk cheddarost og krydr med peber, mere oregano og frisk basilikum.


Bag den i en forvarmet ovn på MAX - gerne på en sten, men ellers på en forvarmet bageplade.


Bedømmelse: 9 / 10 på 1 stemme.

Skrevet af T-rex

Ingredienser:

Sojagranulat
Bouillon
Sojasauce
BBQ-sauce
Citronsaft
Oregano
Røget paprika
Salt
Peber

2 løg
4 fed hvidløg
2 halve peberfrugter
Krydderier
1 dåse tomatpuré
1 dl majs
2 tomater

Mere tomatpuré
Vegansk cheddarost
Flere krydderier
Frisk basilikum
 
Se flere opskrifter på Fastfood og Snacks

Alle opskrifter af T-rex:


Kommentarer

Kat
11 år siden

Jeg kan godt lide at du fremhæver at det skal være en rund(!) pizza!
God idé ellers, det skal da prøves.
T-rex
11 år siden

Danskerpizzaer (de firkantede) holder ikke! En pizza skal være rund, det giver de bedste stykker og i øvrigt god karma ;)