Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Gomasio

Gomasio

Vegansk

Fremgangsmåde:

Sesamfrøene ristes på en tør pande til de er gyldne og stødes derefter let i en morter. (Jeg plejer dog at bruge en stavblender.) Tilsæt havsalt efter smag og gem goma'en i en lille dåse eller beholder - klar til brug!



Gomasio smager godt som krydderi ovenpå stort set alt, og kan med fordel anvendes i stedet for salt. Den er særdeles fremragende til fx stærke eller krydrede vegetarretter hvor der indgår ingredienser som ris, karry, kokosmælk eller linser - I gulerods/selleri/æblesalat, og i kold grøn bønnesalat...


Bedømmelse: 8 / 10 på 6 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:


Sesamfrø
Havsalt
 
Se flere opskrifter på Andet

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer

Thommie
11 år siden

Det er også fint at bruge sorte sesamfrø - det ser flot ud!
Veganitarian
10 år siden

Hvad er sorte sesamfrø? Dengang jeg forsøgte mig som bagerlærling, var det hørfrø der blev kaldt sorte sesamfrø. Hvis det ikke er hørfrø, hvor får man så fat i sorte sesamfrø? Jeg bliver helt sulten når jeg ser billedet, det ser virkeligt lækkert ud.
Luna_Månebarn
10 år siden

Thommie: Tak for tippet! Jeg har nogle liggende - må prøves. :)
Luna_Månebarn
10 år siden

Veganitarian: Jeg har fundet dem i asiatiske butikker!