Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Gomasio

Gomasio

Vegansk

Fremgangsmåde:

Sesamfrøene ristes på en tør pande til de er gyldne og stødes derefter let i en morter. (Jeg plejer dog at bruge en stavblender.) Tilsæt havsalt efter smag og gem goma'en i en lille dåse eller beholder - klar til brug!



Gomasio smager godt som krydderi ovenpå stort set alt, og kan med fordel anvendes i stedet for salt. Den er særdeles fremragende til fx stærke eller krydrede vegetarretter hvor der indgår ingredienser som ris, karry, kokosmælk eller linser - I gulerods/selleri/æblesalat, og i kold grøn bønnesalat...


Bedømmelse: 8 / 10 på 6 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:


Sesamfrø
Havsalt
 
Se flere opskrifter på Andet

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:






Kommentarer

Thommie
9 år siden

Det er også fint at bruge sorte sesamfrø - det ser flot ud!
Veganitarian
8 år siden

Hvad er sorte sesamfrø? Dengang jeg forsøgte mig som bagerlærling, var det hørfrø der blev kaldt sorte sesamfrø. Hvis det ikke er hørfrø, hvor får man så fat i sorte sesamfrø? Jeg bliver helt sulten når jeg ser billedet, det ser virkeligt lækkert ud.
Luna_Månebarn
8 år siden

Thommie: Tak for tippet! Jeg har nogle liggende - må prøves. :)
Luna_Månebarn
8 år siden

Veganitarian: Jeg har fundet dem i asiatiske butikker!