Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Brunsviger

Brunsviger

Vegansk

Brunsviger-kage ("på fynsk" :)) :

Mel og sukker blandes, og margarinen findeles heri. (Tilsæt evt. rosiner).
Lun mælken og udrør gæren heri. Bland alt og ælt dejen godt sammen. Dæk den til og sæt til hævning et lunt sted i ca. 20 min..

Udrul dejen og læg den i f.eks. et smurt ovnfast fad, en tærteform eller en lille bradepande.
Bøj kanterne af dejen op langs kanten. Lad dejen efterhæve ca. 10-15 min. - hvorefter man, med en finger, laver nogle fordybninger i hele dejen.

Blød / halvsmeltet margarine røres med farin (og evt. kanel), og hældes over dejen.

Bages midt i forvarmet ovn på 200 gr. i ca. 25 min..


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Christel Janine

Ingredienser:

Dej:
250 gr. hvedemel
2 tsk. sukker
75 gr. plante-margarine
25 gr. gær
1 1/4 soya-mælk
evt. ½ dl. rosiner (kan undlades)

Remonce / glasur:
75 gr. margarine
75 gr. brun farin
evt. ½ tsk. kanel (kan undlades)
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af Christel Janine: