
Sprød spelt-salat m. spidskål
Vegansk
En dejlig nem opskrift, da spelt-kernerne blot skal koges og evt. køles lidt af (men det gør heller ikke noget, hvis de stadig er lune), og de øvrige ingredienser snittes fint og vendes godt sammen. Til slut blandes ingredienserne til marinaden, som dryppes over salaten.Jeg brugte ca. 6-7 blade fra spidskålen, da det fyldte ret meget i skålen, når det blev snittet, og der skulle jo også være plads til de andre gode sager..
Man kan jo blande alle mulige andre gode råvarer sammen til skønne salater - men spelt-kerner & spidskål er bare en virkelig lækker kombination, synes jeg - og der er rigtig godt "bid" i denne friske & mættende salat, der sagtens kan gøre det ud for et måltid i sig selv, evt. sammen med lidt godt brød :-)
Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.
Skrevet af Christel Janine
Spelt-kerner, kogt
½ Spidskål, fintsnittet
1 Peberfrugt, skåret i strimler
1/4 Salat, snittet (fx romaine)
2 Appelsiner, udskåret
Marinaden:
Saft & revet skal fra appelsin
1-2 spsk. æble-eddike
1 spsk. tidselolie / rapsolie ell. anden koldpresset olie
Lidt friske krydderurter, finthakkede (fx citronmelisse & persille)
Lidt citronsaft
Evt. hakkede kerner til drys
Skrevet af Christel Janine
Ingredienser:
Salaten:Spelt-kerner, kogt
½ Spidskål, fintsnittet
1 Peberfrugt, skåret i strimler
1/4 Salat, snittet (fx romaine)
2 Appelsiner, udskåret
Marinaden:
Saft & revet skal fra appelsin
1-2 spsk. æble-eddike
1 spsk. tidselolie / rapsolie ell. anden koldpresset olie
Lidt friske krydderurter, finthakkede (fx citronmelisse & persille)
Lidt citronsaft
Evt. hakkede kerner til drys