Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Godt brød

Godt brød

Vegansk

1. dag:
Rør gæren ud i vandet - tilsæt så olie, salt og sukker.
Rør melet i lidt ad gangen, indtil dejen næsten ikke klistrer mere; det er ca. 800-850 gram.
Stil dejen på køl natten over eller mindst i 8 timer.

2. dag:
Kom rigeligt mel på hænderne, del dejen og form to (stadig lidt klistrede) brød på en bageplade med bagepapir, der sættes i forvarmet ovn ved 225 grader de første 10 minutter. Derefter skrues ned til 200 grader, og brødene bages i yderligere 25 minutter. Bank på dem - hvis lyden er hul, er de færdige, ellers giv dem 5 min mere.


Bedømmelse: 0 / 10 på 0 stemmer.

Skrevet af Christel Janine

Ingredienser:

(Giver 2 stk. brød)

- 25 gr. gær
- 7 ½ dl. koldt vand
- 3 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 1 spsk. olivenolie
- ca. 850 gr. mel + lidt ekstra
(eller fx en blanding af 450 gr. hvedemel, 200 gr. sigtemel + 200 gr. speltmel)
 
Se flere opskrifter på Brød

Alle opskrifter af Christel Janine: