Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Dobbeltbagte søde kartofler med tofuguf!

Dobbeltbagte søde kartofler med tofuguf!

Vegansk

Tænd ovnen på 200 grader varmluft og halvér de søde kartofler. Pensl dem med lidt olie og læg dem på bagepapir i ovnen. Gerne midderste eller næst-øverste rille. Andet ovnbagt kan med fordel bages nu, når ovnen alligevel står tændt.
Lad kartoflerne bage en times tid.

Imens blendes silkentofu til en cremet og glat masse. Dette kan gøres med en elektronisk løghakker eller foodprocessor, men en ganske alm. stavblender kan sikkert også benyttes.
De andre ingredienser til guffet tilsættes og der blendes igen til det hele er ensartet. Smag til med salt og peber.

Sæt guffet i køleskabet, og ryd op efter dig (-;

Nu er du færdig med oprydningen, og kartoflerne er klar. Tag dem forsigtig ud af ovnen, og lad dem dampe af i et par minutter, før du fjerner indmaden med en spiseske. Indmaden blandes med halvdelen af tofuguffet - brug en ske, ikke en blender, det skal bare blandes rundt.
Fyld kartoflerne med blandingen af guf og indmad og bag i yderligere 15-20 min i ovnen på ca. 220 grader.

Servér med resten af tofuguffet som topping, groft brød, en sprød salat eller andet.

På billedet består salaten af hjertesalat, majs, tomat, agurk og tørristede græskarkerner


http://bananmad.blogspot.dk/2012/07/dobbeltbagte-sde-kartofler-med-tofuguf.html


Bedømmelse: 10 / 10 på 2 stemmer.

Skrevet af BobbelobBob

Ingredienser:

Til 2 personer:


2 Medium/store søde kartofler/batat
Lidt olivenolie til pensling


Tofuguf:

200 gram silkentofu
1 spsk citronsaft
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk løgpulver
1½ spsk gærflager
½-1 tsk dijonsennep
En knivspids røget paprika
1 tsk grov tahin
½ tsk marmite
Evt:
En knivspids kala namak/sort salt (kan i denne opskrift erstattes med alm. salt)
En lille håndfuld timiankviste
salt og peber
 
Se flere opskrifter på Kartofler og andre rodfrugter

Alle opskrifter af BobbelobBob:






Kommentarer

nativemermaid
7 år siden

Omg, mmmm! Vildt lækkert. Her får du 10/10 :D
Inkognito
7 år siden

[citat]Sæt guffet i køleskabet, og ryd op efter dig (-;[/citat]

Haha. Det ser og lyder meget lækkert. Du præsenterer dine opskrifter godt, og tager generelt nogle rigtig gode billeder af dem. :)
BobbelobBob
7 år siden

EEJ TAK :D

Det smager sååå godt! Måske en anelse for meget 'guf', men det er også en god dressing til en evt. tilhørende salat ;)
Luna_Månebarn
7 år siden

Yum! Jeg har prøvet at lave dobbeltbagte søde kartofler med vegansk smøreost, hvilket er super (!!) lækkert, men også rigtig dyrt. Så jeg vil prøve din opskrift næste gang. :)