Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Vegansk mayonnaise

Vegansk mayonnaise

Vegansk

Denne veganske mayonnaise er bestemt ikke fedtfattig. Du slipper for kolesterolet da den ikke indeholder æg, men sund er den ikke. Til gengæld er den virkelig lækker og virkelig nem at lave og meget billigere end de veganske mayonnaiser du kan købe i helsekostbutikker.

Kom sojamælk og alle ingredienser undtaget olien i et blenderglas. Blend et par sekunder og tilsæt derefter olien. Lad olien flyde ovenpå. Løft stavblenderen en anelse i den ene side men hold den tæt på bunden mens du blender. Når du fornemmer at mayonnaisen begynder at tykne kan du blende den igennem og evt. smage den til med mere salt, sennep, karry eller andre spændende krydderier.

Ligesom med traditionel mayonnaise med æg er der en lille chance for at den skiller. Hvis du vil være helt sikker på det ikke sker, kan du tilsætte olien i en meget tynd stråle mens du blender. Men, prøv dig frem med metoden beskrevet øverst. Det er virkelig nemt når du lige har fået fornemmelsen for hvor meget du skal løfte stavblenderen. Glæd dig til at eksperimentere med din helt egen yndlings mayo!

Spis mayonnaisen på brød under eller ovenpå pålæg, servér den til ovnbagte pomfritter eller i bagte kartofler – evt med friskhakket purløg eller dild i!


http://hijaluna.wordpress.com/2012/07/26/vegansk-mayonnaise/Bedømmelse: 9 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.

Ingredienser:

1 dl. neutral sojamælk
1½ dl neutral rapsolie
2 tsk. citronsaft
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. havsalt
1 fed hvidløg
1/4 tsk. karry
Evt. en knivspids sort salt
 
Se flere opskrifter på Saucer, dips og dressinger

Alle opskrifter af Luna_Månebarn Denne bruger har doneret penge til at holde Vegetarkontakt.dk kørende.:


Kommentarer

Peter André
7 år siden

Super lækker konsistens. God og masser af smag. Pas dog på med salten. Den kan jo evt. røres i til sidst for at ramme lige det niveau, man selv ønsker (hvilket jeg jo selvfølgelig selv skulle have tænkt på inden.)
Luna_Månebarn
7 år siden

Dejligt du kan lide den! :) Ja, god idé at tilsætte salt til sidst. Vi har jo alle forskellige vurderinger af hvad der er en tsk, og mine er måske små når jeg skriver 2? ...og skeer er forskellige! Det gør også en forskel om det er almindeligt bordsalt eller havsalt som jeg bruger. Tak for input! Jeg vil rette det i min opskrift.
MichelleB
6 år siden

Jeg skulle ALDRIG have prøvet denne opskrift - jeg bliver jo rumlefed, så lækker er den:-D Bedre en almindelig mayo....