Opskrifter:
Forumtråde:
Profiler:
Kransekage med kærlighed

Kransekage med kærlighed

Vegansk

http://thomaserex.wordpress.com/2012/08/01/vegansk-kransekage/

Til nytår, til bryllupsdag, til rund fødselsdag - den er jo festlig i sig selv :)

Bland først marcipan og smør rigtig godt i en stor skål. (Du får fedtede fingre, og det føles lækkert!) Tilsæt så flormelis og derefter mel. Når det er rigtig godt blandet er det nok en smule tørt og smuldrende. Tilsæt (mandelessensen og) vandet og få dejen til at hænge sammen.

Hvis du har forme, er det nu, du hiver dem frem. Hvis ikke må du, som jeg, være ekstradygtig med fingerfærdighederne. Rul 2 cm. tykke pølser i de her 9 længder:

10 cm. – eller form en pæn top uden at lave en pølse først.
14 cm.
18 cm.
22 cm.
26 cm.
30 cm.
34 cm.
38 cm.
42 cm. – erstat evt. af en masse små hapsere.

Form pølserne til ringe og læg dem på bageplader med bagepapir. Ringene spækker måske lidt, men så er det, du trykker, klemmer, former og nusser om dine små skabninger til de er pæne, runde og hele. Et godt trick for at få den samme høje på ringene er, at lægge et stykke bagepapir ovenpå dem og forsigtig sætte en bageplade ovenpå og give den et lille tryk med alle ti fingerspidser spredt godt ud over pladen, så trykket er jævnt fordelt. For at tårnet ikke bliver skævt, er det jo vigtigt, at ringene er lige høje hele vejen rundt.

Bag ringene ved 180ºC i cirka ti minutter til de er let gyldne.

Frygt ej, hvis de sprækker lidt, det lukker sig, mens de køler ned. Du kan evt. lukke sprækkerne FORSIGTIGT ved at klemme lidt på ringene. Det er vigtigt, at du lader dem køle helt ned, før du flytter dem fra pladen eller i øvrigt rører ved dem, ellers knækker de. Når de er kølet ned, kan du lettere flytte rundt på dem, men du skal selvfølgelig være forsigtig.

Når de er kølet ned, skal der glasur på. Lav en tyk glasur af flormelis og vand og fyld den på kræmmerhus eller frysepose. Jeg bruger en frysepose, hvor jeg klipper et mikrolille hul i hjørnet. Det er en god idé at fjerne lidt af det ekstra plastic, der sidder nederst på posen, så det ikke forstyrrer glasurpålægningen. Klip hellere hullet lidt for lille end lidt for stort, du kan altid lave det større, hvis der ikke kommer noget ud. Når alle ringe har fået glasur og det er tørt, samler du tårnet ved at lægge lidt glasur på den største ring og lægge den næststørste ovenpå – glasur på den, næste ring osv.


Bedømmelse: 7 / 10 på 4 stemmer.

Skrevet af T-rex

Ingredienser:

1 kg marcipan
200 g. vegansk smør (lad det stå ved stuetemperatur, så det er blødt)
2 dl flormelis
5 dl hvedemel
(evt. 1 tsk. mandelessens)
4 spsk vand
 
Se flere opskrifter på Desserter, kager og slik

Alle opskrifter af T-rex:


Kommentarer

Røsle
10 år siden

AWESOME!
VeganMormor
9 år siden

Den smager fantastisk, men min smattede helt ud i ovnen, så skal prøve med lidt mindre smør og lidt mere mel næste gang...Men tak for opskrift!!!
VeganMormor
9 år siden

Den smager fantastisk, men min smattede helt ud i ovnen, så skal prøve med lidt mindre smør og lidt mere mel næste gang...Men tak for opskrift!!!